IS vertasi: paras tarjous käytetystä autosta AutoVexin kautta

Mediassa
IS vertasi: paras tarjous käytetystä autosta AutoVexin kautta

Näin kävi, kun IS pyysi tarjouksia käytetystä dieselautosta

Lopputuloksena oli paras tarjous ja nopeat kaupat. Nämä faktat erottivat AutoVexin muista, kun Ilta-Sanomat vertasi erilaisia tapoja käytetyn auton myyntiin. Tutkimuksessa haettiin hintaa Seat Leon ST -diesel-farmarille vuosimallia 2016.

Tuottoisin tapa myydä käytetty auto

Korkein AutoVexin palvelussa saatu suoraostotarjous oli 14 800 euroa. Se voitti muiden tarjoukset parhaimmillaan 1800 eurolla. Olemalla suoraan yhteydessä autoliikkeisiin, toimittaja onnistui saamaan 13000€ - 14500€ tarjoukset. Välityspalveluiden lupaamat summat liikkuvat samassa hintahaarukassa. Tässä on huomioitava myös se, että välityspalvelun kautta tapahtuva myynti on epävarmaa, sillä kaupat syntyvät vain, jo välityspalvelu saa myytyä auton.

AutoVexin kautta saatu tarjous ylitti myös sisäänostohinta-suositukset, joita antavat autoliikkeiden hinnoittelutyökalunaan käyttämät laskurit. AutoVex.fi:hin tehtävän tarjouspyynnön tekeminen kestää vain muutamia minuutteja, eikä se vaadi useiden autoliikkeiden tarjouspyyntölomakkeiden täyttöä tai automyyjien kanssa neuvottelua. Vaivattomuus ja nopeus ovatkin siis AutoVexin suurimpia valtteja.

Diesel-autojen kysynnän romahdus ei jarruttanut

Diesel-käyttöisyys teki tutkimuksen farmarista haastavan myydä, sillä diesel-autojen kysyntä on romahtanut kultavuosista. Syynä ovat hinta- ja päästöpolitiikka, sekä kuluttajien pelko diesel-autojen jälleenmyyntihintojen mahalaskusta. Ehkä siksi AutoVexinkin palvelussa tarjouksia saatiin poikkeuksellisen vähän, vain kaksi. Toisaalta huutojen vähäistä määrää voi selittää myös se, että korkein tarjous ylitti suositushinnat. Tämän tarjouksen yli ei muilla kiinnostuneilla ollut ymmärrettävästi intoa huutaa.

Ilta-Sanomien artikkelin voit lukea kokonaisuudessaan täältä: https://www.is.fi/autot/art-2000006212650.html