Enemmistö on kiinnostunut sähkö- tai hybridiauton ostamisesta

Hybridi / Sähköautot
Enemmistö on kiinnostunut sähkö- tai hybridiauton ostamisesta

AutoVexin asiakkaat uskovat sähköiseen tulevaisuuteen

Sähkö- ja hybridiautojen tulevaisuudesta käydään nyt vilkasta keskustelua niin mediassa kuin kahvipöydissäkin.

Lähes kaikki maailman suurimmat autovalmistajat vannovat sähkö- ja hybridiautojen läpimurtoon, ja uusia malleja pusketaan markkinoille jatkuvasti.

Eikä suotta, sillä myyntitilastoista on nähtävillä, kuinka ladattavien autojen kasvanut suosio näkyy uusien autojen markkinoilla.

Vaikka autokanta Suomessa jatkaa vanhenemistaan, vaikuttaa kuluttajien kiinnostus uutta teknologiaa kohtaan olevan kasvussa.

AutoVex.fi palvelun teettämässä kyselyssä tiedusteltiin juuri autonsa myyneiltä ja parhaillaan autoaan myyviltä kuluttajilta ovatko he kiinnostuneita siirtymään sähkö- tai hybridiautoon tulevan viiden vuoden aikana.

Enemmistö vastanneista, 56 %, vastasi myöntävästi, kun 44% kertoi suosivansa jatkossakin perinteisiä polttomoottoreita. Ennen käyttövoimavalinnan muutosta on hyvä pohtia, onko itsestä sähköautoilijaksi ?

“Kuluttajien kiinnostus sähkö- ja hybridiautoja kohtaan on selkeästi nousussa kehittyvän teknologian, houkuttelevan verotuksen sekä uusien automallien tulon myötä. Uskon, että muutaman vuoden kuluessa sähköautovalikoiman ollessa entistä laajempi ja sähköautojen käytön yleistymisen myötä yhä suurempi enemmistö tulee olemaan kiinnostunut käyttövoiman vaihdosta” arvioi AutoVex.fi palvelun toimitusjohtaja Sebastian Frick.

AutoVexin kautta autonsa myyneistä noin 40% ostaa käytetyn auton, 15% uuden auton ja 13% sanoo luopuvansa yksityisautoilusta kokonaan.

Auton ostamista harkitsee 20% ja loput 12 % ovat sekoitus työsuhdeautoiluun siirtyjistä, sekä kuluttajista, joilla on kotitaloudessaan edelleen toinen auto käytössä.

Maailmalla lisääntyvät polttomoottorikiellot sekä kuluttajien kiinnostuksen suuntautuminen uuden käyttövoiman autoihin edellyttää myös autoliikkeiltä strategisia päätöksiä.

Vaikka käytetyt sähköautot eivät vielä liiku autoliikkeiden pihoilta kovin vauhdikkaasti, tulee tämä hyvin todennäköisesti muuttumaan lähivuosien aikana.

“Autoliikkeiden kannattaa olla valmistautuneita murrokseen, ja aloittaa sähkö- ja hybridiautoihin tutustuminen ottamalla sähköautoja myyntivalikoimaan. Tulee olemaan kiinnostavaa nähdä, mitkä autoliikkeet lähtevät tosissaan panostamaan käytettyihin sähkö- ja hybridiautoihin, sillä vahvalla erottautumisella ja erikoistumisella voi saavuttaa itselleen kilpailuedun tulevaisuuden vaihtoautokaupassa” ennustaa AutoVex.fi palvelun asiakkuuspäällikkö Sebastian Aarnio.

Pitää kuitenkin muistaa, että vaikka pöhinä sähkö- ja hybridiautojen ympärillä käy kuumana, tulee siirtymäaika olemaan pitkä, eikä Suomen autokannassa tule tapahtumaan järisyttäviä muutoksia vielä hetkeen.