Ladattavat autot takoivat ennätysmyyntejä 2021

Hybridi / Sähköautot
Ladattavat autot takoivat ennätysmyyntejä 2021

Uusien henkilöautojen kaupassa on selkeä suuntaus säihköistymisen jatkaessa kasvuaan.

Uusien autojen kannassa on havaittavissa selkeä kasvutrendi ladattavien autojen keskuudessa. Autoja ensirekisteröitiin 98 481 kappaletta, jossa on pientä kasvua (2.1%) edellisvuoteen verrattuna. Tämä on kuitenkin 15 000 kappaletta alle vuoden 2019 myyntilukujen.

Myydyimpien automerkkien kärjessä oli tuttu kolmikko Toyota, Volkswagen, Skoda, mutta vuoden nousija on Kia, joka kiilasi neljänneksi ennen Volvoa.

Samaan aikaan käytettyjen autojen kauppa kävi vilkkaana. Autoliikkeissä käytettyjen henkilö- ja pakettiautojen myynti oli yhteensä 702 494 kappaletta.

Ladattavat autot nostavat markkinaosuuttaan

Ladattavat autot haukkasivat ennätyksellisen isoja siivuja uusien autojen myynnistä.

Noin joka kolmas Suomessa myyty uusi auto oli ladattava hybridi tai täyssähköauto. Myös ei-ladattavien hybridien suosio on noussut, kun taas perinteisten polttomoottoriautojen laskenut. Tulevaisuus tuleekin näyttämään, miten bensiiniautojen markkinat tulevat muuttumaan lähivuosien aikana.

Uusia täyssähköautoja myytiin nyt ensimmäistä kertaa enemmän kuin uusia dieselautoja.

Henkilöautojen ensirekisteröinnit käyttövoimittain Suomessa vuonna 2021:

Katumaasturit kovassa huudossa

Katumaastureiden osuus kasvoi 40 prosenttiin henkilöautojen ensirekisteröinnistä viime vuonna.

Etenkin keskikokoisten maasturien suosio on noussut. Syy tähän on sähköistyneet uutuusmallit eri valmistajilta.

Katumaasturit ovat saaneet entistä sulavampia muotoja, kun autonvalmistajat tehtailevat SUV-tyyppisiä crossover- ja coupé-malleja.

Esimerkiksi Škodan täyssähköinen Enyaq iV, joka jo valittiin Vuoden Autoksi Suomessa 2022, saa rinnalleen aerodynaamisen coupé-mallin, joka julkistaan tammikuussa.

Škodan lisäksi vuodelle 2022 on tulossa sähköautouutuuksia monilta jo suomalaisille tutuilta autonvalmistajilta, kuten Audi, BMW, Hyundai, Mercedes-Benz, Renault ja VW.

Yksi odotetuimmista on Toyotan bZ4X, joka on japanilaismerkin avaussiirto täyssähköautoille. Polestar ja Maxus ovat uudempia merkkejä, joilta on myös luvassa uutuuksia tänä vuonna.

Kaiken kaikkiaan vuosi 2022 tuo auton ostajalle mielenkiintoiset automarkkinat. Nämä tarjoavat monipuolisen kattauksen uutuusmalleja sekä perinteisillä, että uudemmilla käyttövoimilla varustettuja.

KUVA (Škoda Auto):
Škoda Enyaq iV Coupé on yksi vuoden 2022 kuumista sähkötulokkaista.