Auton myynti autoliikkeelle

12.3.2019

Auton myynti autoliikkeelle vs. yksityishenkilölle - Miksi myisin autoliikkeelle? 🤔

Houkuttelevan myynti-ilmoituksen rustaaminen, sopivan pyyntihinnan arvioiminen ja ostajien kanssa neuvotteleminen - Kuulostaako tutulta? Varmasti kuulostaa jos olet joskus myynyt autosi itse netissä. Yksityishenkilöiden autoja on myynnissä tuhansittain eri puolilla internetin ihmeellistä maailmaa ja varmasti iso osa Suomalaisista on joskus saanut saman tutun haasteen eteensä: “Autosta pitäisi nyt päästä eroon”.

Joillekkin ihmisille nämä asiat ovat varmasti ihan peruskauraa entuudestaan, mutta mitäs jos runosuoni ei syki ja tietämys autoista = 0? Ja entäs ne ikuiset hintakalastelijat ja renkaiden potkijat joista kaikki puhuvat? Mites byrokratia?

Jos ym. haasteet vaikuttavat yöuniin, silloin kannattaa harkita auton myymistä autoliikkeelle. Autoliikkeen kanssa kaupat sovitaan helposti ja jouhevasti ja rahat voi saada tilille jo samana päivänä. Paperityöt hoidetaan puolestasi ja homma on aikalailla taputeltu ja maalissa.

Noh, onhan tässä omakin lehmä ojassa mutta tässä muutama tarkennus miksi autoliikkeille myyminen on suosittua ja mikä siinä hyödyttää:

 

Blogikuva

Se on helppoa 🤝

Kun päätät myydä autosi liikkeeseen, byrokratia hoidetaan puolestasi kuntoon. Nämä pitävät sisällään omistajanvaihdoksen, vakuutuksen irtisanomisen ja mahdollisen loppuvelan maksun rahoitusyhtiöön. Ei siis tarvitse ladata printteriin uutta mustetta lomakkeiden tulostamista varten eikä hankkia juristin pätevyyttä muutamaksi päiväksi - kaikki hoidetaan puolestasi kuntoon.

Myydessäsi autoa autoliikkeelle säästyt myös auton kiilottamiselta ja kalenterijumpalta ennen jokaista yksittäistä koeajoa. Ammattilainen tunnistaa auton todellisen kunnon pienen likakerroksen läpikin. Luonnollisesti perustason pelisilmä on tässäkin eduksi.

Nopea aikataulu ⏱

Autoliikkeen kanssa kaupat saa myös tehtyä ihan muutamassa päivässä. Ammattilainen on motivoitunut tekemään kaupat ripeästi turhaa “Vexlailua” vältellen. Yksityiselle myydessä keskimääräinen myyntiaika on 2 kuukauden luokkaa, olettaen että auto erottuu kymmenien tuhansien muiden autojen joukosta ja herättää tarvittavaa kiinnostusta.

💭 Kysymys meidän kaikkien huulilla - Kannattaako se auto sitten myydä autoliikkeelle vai yksityiselle? 💭

Jos kalenterissa on tilaa auton puunaamiselle ja siivoilulle,  koeajoille, lomakkeiden täyttämiselle ja jos olet luonnostasi myyntipersoona niin yksityiselle myyminen on ihan hyvä vaihtoehto. Jos käytät arkiaikaa mielummin perheen, harrastusten, töiden tai muiden asioiden parissa - autoliikkeelle myyminen on se mutkattomampi ratkaisu.

Ajanko siis autoni lähimmän autoliikkeen pihaan ja pyydän tarjouksen? 🚫

➡️ Kokeile sen sijaan AutoVexiä. Sinun tarvitsee vain tehdä yksi ainut tarjouspyyntö ja kaikki kiinnostuneet autoliikkeet tekevät autostasi tarjouksia ja jos tarjous miellyttää, tehkää kaupat – ja autosi on myyty. Autoliikkeen edustaja hoitaa kaiken puolestasi luotettavasti ja ammattitaidolla. 🤝 Mikäli sinulla on jo AutoVex-tili, kirjaudu ensin sisään ja jätä sieltä uusi tarjouspyyntö.

 

Kirjoittaja:

AutoVex-Tiimi