Auton myynti autoliikkeelle vs. yksityiselle netissä

19.2.2020

Auton myynti autoliikkeelle tai yksityiselle?

Kun auton myynti on ajankohtaista, täytyy päättää mitä kautta lähtee autoaan myymään. Tapoja on useita, mutta ylivoimaisesti suosituimmat ovat auton myynti autoliikkeelle ja auton myyminen itse esimerkiksi Nettiautossa tai Torissa. 

Myymällä itse yksityiselle

 
✅ Korkeampi hinta jos ostaja löytyy
⚖️ Usein pitkä myyntiaika (kesk. 51 päivää)
⚖️ Työläs prosessi joka vaatii myyntityötä
⚖️ Yli 20t€ autojen myynti haastavaa
 

Myymällä autoliikkeelle

 
✅ Nopeat kaupat 1-3 päivässä
✅ Vaivaton myyntiprosessi
✅ Luotettava ostaja
⚖️ Yksityismyyntiä alhaisempi hinta*
 
*Autoliike tarvitsee katetta toimiakseen ja he ovat myös vastuussa auton kunnosta sitä eteenpäin myydessään.
 
 

Hypätään syvempään päätyyn

Houkuttelevan myynti-ilmoituksen rustaaminen, sopivan pyyntihinnan arvioiminen ja ostajien kanssa neuvotteleminen on joillekkin peruskauraa, mutta mitäs jos runosuoni ei syki ja tietämys autoista on lähemmäs nolla? Ja entäs ne ikuiset hintakalastelijat ja renkaiden potkijat joista kaikki puhuvat? Mites byrokratia?

Mikäli et kiireiltäsi ehdi, tai et yksinkertaisesti vain halua käyttää vapaa-aikaa autosi myymiseen ja paperien pyörittämiseen, on autoliikkeelle myyminen huomattavasti kätevämpi ratkaisu.

Autoliikkeen kanssa kaupat sovitaan helposti ja jouhevasti, ja rahat voi saada tilille jo samana päivänä. Paperityöt hoidetaan puolestasi ja homma on aikalailla taputeltu ja maalissa. AutoVexin kautta pystyt kaikenlisäksi kilpailuttamaan autoliikkeet ympäri Suomen yhdellä tarjouspyynnöllä. 

 


Mikäli huomaat jo tässä vaiheessa että autoliikkeelle myynti on sinulle sopivampi ratkaisu - jätä ilmainen tarjouspyyntö alla olevasta napista ja löydä autollesi paras ostaja.

Myy autosi autoliikkeelle >>

Jos taas haluat perehtyä aiheeseen tarkemmin, jatka kirjoituksen lukemista👇


 

Miksi autoliikkeelle myyminen on niin suosittua?

 

Se on vaivatonta 🤝

Kun päätät myydä autosi liikkeeseen, byrokratia hoidetaan puolestasi kuntoon. Nämä pitävät sisällään omistajanvaihdoksen, vakuutuksien irtisanomisen ja mahdollisen loppuvelan maksun rahoitusyhtiöön. Ei siis tarvitse ladata printteriin uutta mustetta lomakkeiden tulostamista varten eikä hankkia juristin pätevyyttä muutamaksi päiväksi - kaikki hoidetaan puolestasi kuntoon.

Myydessäsi autoa autoliikkeelle säästyt myös auton kiilottamiselta ja kalenterijumpalta ennen jokaista yksittäistä koeajoa. Ammattilainen tunnistaa auton todellisen kunnon pienen likakerroksen läpikin. Luonnollisesti perustason pelisilmä on tässäkin eduksi.

Nopea aikataulu ⏱

Autoliikkeen kanssa kaupat saa myös tehtyä ihan muutamassa päivässä. Ammattilainen on motivoitunut tekemään kaupat ripeästi turhaa “Vexlailua” vältellen. Yksityiselle myydessä keskimääräinen myyntiaika on 2 kuukauden luokkaa, olettaen että auto erottuu kymmenien tuhansien muiden autojen joukosta ja herättää tarvittavaa kiinnostusta.

Koska kannattaa myydä auto itse?

Kun autoliike jätetään omistajanvaihdoksen välistä pois, jää auton myyjälle enemmän euroja taskuun. Tämä on yksityiselle myymisen suurin hyöty. Jos olet luonnostasi myyntipersoona ja kalenterissa on tilaa auton puunaamiselle ja siivoilulle, koeajoille ja lomakkeiden täyttämiselle niin yksityiselle myyminen on ihan hyvä vaihtoehto, autoliikkeelle myyminen on taas se mutkattomampi ratkaisu.

Ajanko siis autoni lähimmän autoliikkeen pihaan ja pyydän tarjouksen? 🚫 ➡️ Kokeile sen sijaan AutoVexiä. Sinun tarvitsee vain tehdä yksi ainut tarjouspyyntö ja kaikki kiinnostuneet autoliikkeet tekevät autostasi tarjouksia ja jos tarjous miellyttää, tehkää kaupat – ja autosi on myyty. 


Myy autosi autoliikkeelle >>