Auton myynti autoliikkeelle vs. yksityiselle netissä

Auton myynti
Auton myynti autoliikkeelle vs. yksityiselle netissä

Auton myynti autoliikkeelle vai yksityishenkilölle?

Auton myynnin tullessa ajankohtaiseksi, on valittava, mitä kautta lähtee autoaan myymään. Suurin osa valitsee auton myymisen autoliikkeelle tai auton myymisen suoraan yksityishenkilölle.

Valintaa tehdessä tulee puntaroida mitä arvostaa myyntiprosessissa eniten, ja kumpi tapa sopii omaan tilanteeseen parhaiten.

Auton myynti autoliikkeelle

  • Nopeat kaupat jopa 1-3 päivässä

  • Vaivaton myyntiprosessi alusta loppuun

  • Luotettava ostaja

  • Yksityismyyntiä alhaisempi hinta*

*Autoliike tarvitsee katteen toimiakseen, ja he ovat vastuussa auton kunnosta sitä eteenpäin myydessään.

Autoliikkeelle myytäessä on järkevää kilpailuttaa autoliikkeet keskenään. Tämä onnistuu helpoiten AutoVexin palvelun kautta.

Yksityishenkilölle myyminen

  • Korkeampi hinta, mikäli ostaja löytyy

  • Usein pitkä myyntiaika (keskimäärin 51 päivää)

  • Työläämpi prosessi, joka vaatii myyntityötä

  • Yli 10t€ autojen myynti haastavaa

Auton myynti autoliikkeelle

Kun siirrytään yli 10.000€ arvoisiin autoihin, kuluttajat suosivat autoliikkeestä ostoa. Silloin saa autolleen kuluttajansuojan alaisen turvan. Auton myynti on mahdollista vaikka rahoitusta jäljellä sekä mahdollisesta vaihtoautosta pääsee samalla eroon.

Se käy nopeasti

Autoliikkeen kanssa kaupat saa tehtyä yleensä jo muutamassa päivässä. Ammattilainen on motivoitunut tekemään kaupat ripeästi turhaa edestakaisin soutamista vältellen.

Rahat saat tilillesi jopa saman päivän aikana.

Se on vaivatonta

Ammattilainen hoitaa byrokratian puolestasi kuntoon. Nämä pitävät sisällään omistajanvaihdoksen, vakuutuksien irtisanomisen ja mahdollisen loppuvelan maksun rahoitusyhtiöön.

Ei siis tarvitse ladata printteriin uutta mustetta lomakkeiden tulostamista varten eikä hankkia juristin pätevyyttä muutamaksi päiväksi - kaikki hoidetaan puolestasi kuntoon.

Ostajia löytyy

Autoliikkeiden tarve uusille autoille on lähes loputon, ja lukuisia ostajia erilaisille autoille löytyykin siis ympäri Suomen.

Mikäli autosi on alle 150tkm ajettu ja vuosimallia 2015 tai uudempi, ostajaehdokkaita löytyy varmasti.

Auton myyminen yksityiselle

Kun autoliike jätetään omistajanvaihdoksen välistä pois, jää auton myyjälle enemmän euroja taskuun. Tämä on yksityiselle myymisen suurin hyöty.

Jos olet luonnostasi myyntipersoona, ja kalenteristasi löytyy tilaa auton puunaamiselle, koeajoille ja paperitöille, niin yksityiselle myyminen on tilanteeseesi hyvä vaihtoehto.

Yksityiselle myydessä on tärkeää panostaa myynti-ilmoitukseen, jotta auto erottuu tuhansien muiden kulkuneuvojen joukosta, ja herättää tarvittavaa kiinnostusta.

Parhaiten kaupaksi käyvät alle 10.000€ maksavat autot, tätä kalliimmat ovat haastavampia myydä, minkä vuoksi myyntiajat venyvät usein pitkiksi.

Saatat olla kiinnostunut myös tästä

Miten tehdä hyvä auton myynti-ilmoitus?
Annoimme autoliikkeiden ostajille puheenvuoron, selvittääksemme mitä hyvässä myynti-ilmoituksessa tulisi olla.

Lue blogiteksti