Auton myynti autoliikkeelle vs. yksityiselle netissä

19.2.2020

Auton myynti autoliikkeelle tai yksityiselle?

 

Kun auton myynti on ajankohtaista, täytyy päättää mitä kautta lähtee autoaan myymään. Suurin osa valitsee auton myymisen autoliikkeelle tai auton myymisen itse netissä yksityiselle. Valintaa tehdessä tulee miettiä mitä arvostaa myyntiprosessissa eniten ja kumpi tapa sopii omaan tilanteeseen parhaiten. 

 

Myymällä autoliikkeelle

✅ Nopeat kaupat 1-3 päivässä

✅ Vaivaton myyntiprosessi

✅ Luotettava ostaja

⚖️ Yksityismyyntiä alhaisempi hinta*

*Autoliike tarvitsee katteen toimiakseen ja he ovat vastuussa auton kunnosta sitä eteenpäin myydessään.

 

Myymällä itse yksityiselle

✅ Korkeampi hinta jos ostaja löytyy

⚖️ Usein pitkä myyntiaika (kesk. 51 päivää)

⚖️ Työläämpi prosessi joka vaatii myyntityötä

⚖️ Yli 10t€ autojen myynti haastavaa

 


Mikäli huomaat jo tässä vaiheessa että autoliikkeelle myynti on sinulle sopivampi ratkaisu - tee ilmainen myynti-ilmoitus ja etsi autollesi paras ostaja.

Myy autosi autoliikkeelle >>


Koska kannattaa myydä auto itse?

Kun autoliike jätetään omistajanvaihdoksen välistä pois, jää auton myyjälle enemmän euroja taskuun. Tämä on yksityiselle myymisen suurin hyöty. Jos olet luonnostasi myyntipersoona ja kalenterissa on tilaa auton puunaamiselle, koeajoille ja paperitöille niin yksityiselle myyminen on hyvä vaihtoehto. Parhaiten kaupaksi käy alle 10.000€ maksavat autot, tätä kalliimmat ovat haastavampia myydä jonka takia myyntiajat venyvät usein pitkiksi. 

Kun siirrytään kalliimpiin autoihin, kuluttajat suosivat autoliikkeestä ostoa koska silloin saa autolleen kuluttajansuojan alaisen turvan, rahoituksen sekä mahdollisesta vaihtoautosta pääsee samalla eroon. Yksityiselle myydessä on tärkeää panostaa myynti-ilmoitukseen jotta auto erottuu tuhansien muiden autojen joukosta ja herättää tarvittavaa kiinnostusta.

 

Miksi autoliikkeelle myyminen on niin suosittua?

 

Se käy nopeasti ⏱

Autoliikkeen kanssa kaupat saa tehtyä muutamassa päivässä. Ammattilainen on motivoitunut tekemään kaupat ripeästi turhaa vexlailua vältellen. Rahat saat tilillesi jopa samana päivänä. 

Se on vaivatonta 🤝

Ammattilainen hoitaa byrokratian puolestasi kuntoon. Nämä pitävät sisällään omistajanvaihdoksen, vakuutuksien irtisanomisen ja mahdollisen loppuvelan maksun rahoitusyhtiöön. Ei siis tarvitse ladata printteriin uutta mustetta lomakkeiden tulostamista varten eikä hankkia juristin pätevyyttä muutamaksi päiväksi - kaikki hoidetaan puolestasi kuntoon

Ostajia löytyy 🎯

Autoliikkeiden ruokahalu autoille on lähes loputon ja ostajia erilaisille autoille löytyy ympäri Suomen - heidät täytyy vain löytää. Mikäli autosi on alle 150tkm ajettu ja vuosimallia 2010 tai uudempi, ostajaehdokkaita löytyy varmasti.

 


❇️ Oletko sinä myymässä tai vaihtamassa autoasi? Nyt on erinomainen aika kilpailuttaa autoliikkeet ja myydä auto eniten tarjoavalle ❇️

Jätä ilmainen tarjouspyyntö >>


 

Haluatko lukea lisää? 

Blogistamme löytyy autoilijalle tietoa ja vinkkejä vaikka kuinka. Siirry tästä selaamaan aiheita:

SELAA BLOGIA >>