Auto Ruotsista

Auton osto
Auto Ruotsista

Käytetyn auton tuonti Ruotsista

Saksa on ollut jo vuosikymmenen suosituin maa tuoda käytetty auto Suomeen. Vaikka Saksa pitääkin edelleen kärkisijaa suosituimpana tuontimaana, on Ruotsi ollut jo pitkään nosteessa autontuojien keskuudessa. Lue lisää käytetyn auton ostamisesta Euroopasta.

Käytetyn auton osto Ruotsista on nopea ja vaivaton tapa hankkia auto paremmilla varusteilla ja huokeammalla hinnalla Suomen markkinoihin verrattuna. 

Käytetyn auton hankkiminen Ruotsista voi olla huomattavasti edullisempaa kuin kotimaan markkinoilta ostaminen. Auton hakemisesta saadut säästöt voivat olla jopa tuhansia euroja, vaikka auton ostohintaan lisätäänkin Suomen autovero sekä auton noudosta koituvat kustannukset. Auton osto Ruotsista voi siis todellakin kannattaa – poimi tästä artikkelista parhaat vinkit käytetyn auton tuontiin länsinaapurista! 

Jääkö nykyinen autosi ylimääräiseksi haettuasi auton Ruotsista? Mikäli tarvitset helpon ja nopean kanavan auton myyntiin, jätä tarjouspyyntö AutoVexiin ja myy autosi jopa 24 tunnissa!

Näin onnistut hankkimaan käytetyn auton Ruotsista

“Ruotsissa käytettyjen autojen valikoima saattaa olla jopa kaksinkertainen Suomen käytettyjen autojen markkinoihin nähden. Varsinkin ladattavia yksilöitä on naapurimaassa tarjolla huomattavasti enemmän”, kertoo LähiTapiolan liikenneturvallisuuden johtava asiantuntija Markus Nieminen.

Myös kruunun kurssi suhteessa euroon luo auton tuonnille Ruotsista oman lisäarvonsa. Autojen hinnat ilmoitetaan aina kruunuina, joten haettavan auton hinnan muuntaminen euroihin vaatii hieman matematiikkaa. 

Vaikka auton loppuhinta olisikin suurin piirtein sama kotimaassa ja Ruotsin markkinoilla, Ruotsin autot ovat usein lisävarusteiltaan herkullisempia. Auton osto Ruotsista on myös edullisempaa kuin esimerkiksi Saksasta, kun kaikki maahantuontikustannukset otetaan huomioon.

Ruotsin autot ovat pääsääntöisesti talvivarusteltuja, joten kauppoihin sisältyy käytännössä aina niin kesä- kuin talvirenkaatkin. Tämäkin tuo oman lisäsäästönsä verrattuna esimerkiksi Keski-Euroopasta tuotuihin autoihin. 

Kannattaako hakea auto itse Ruotsista vai turvautuako tuontifirmaan?

Auton tuontihintaan vaikuttaa oleellisesti se, haetaanko auto Ruotsista itse vai onko tarkoitus hyödyntää auton tuontifirmaa.  Tuontifirma on näistä kahdesta helpompi “avaimet käteen” -ratkaisu, mutta välitysfirmalle täytyy myös maksaa jonkin verran tuontikorvauksia. Karkeasti arvioituna tuontifirmat veloittavat pari tuhatta euroa, kun auto tuodaan Ruotsista ajovalmiina kotipihaan.

Jos tulee siihen tulokseen, että auto kannattaa hakea Ruotsista itsenäisesti, tulee auton hinnan päälle laskea matkakulut, majoituskustannukset sekä liikkuminen maan sisällä - unohtamatta polttoaineen kustannuksia kotimatkalta.  

Oli auto sitten itse haettu tai tuotu Ruotsista tuontifrman avulla, joutuu Suomessa autosta maksamaan vielä rekisteröinti- ja katsastuskulut sekä autoveron.

Kurkkaa nämä nettisivut, kun etsinnässä on käytetty auto Ruotsista

Vaihtoauto Ruotsista löytyy useimmiten helpoiten netistä. Ruotsin suurimmat nettisivut käytetyille autoille ovat Blocket ja Bytbil. Lue täältä tarkemmin Ruotsin käytettyjen autojen markkinapaikoista.

Ruotsin autot ovat käytettyinäkin usein lähes uudenveroisia. Suurin osa ruotsalaisten markkinoiden käytetyistä autoista on 1-5 vuotta vanhoja ja kohtalaisen vähän ajettuja yksilöitä. 

Käytettyjen autojen myynti-ilmoituksia selatessa kannattaa muistaa, että ruotsalaiset käyttävät kilometrien sijaan mil-käsitettä, joka tarkoittaa kymmentä kilometriä. Usein polttoaineen kulutuskin ilmoitetaan per mil. 

Ruotsin autot ovat usein huomattavasti paremmin varusteltuja kuin Suomessa. Toisin sanoen, jos auto on tarkoitus löytää ns. ‘kaikilla herkuilla’, on auton osto Ruotsista hyvä idea. 

Länsinaapurimme autotiet ovat myös yleisesti paremmassa kunnossa Suomeen verrattuna, joten käytetyt autot ovat usein maalipinnaltaan siistimpiä.

Suosituimpia tuontiautoja ovat Volvo, Audi, Mercedes Benz sekä BMW – Teslaa unohtamatta. Etenkin hyviä Volvoja saa Ruotsista erittäin kilpailukykyiseen hintaan, sillä niitä löytyy laaja kanta länsinaapurin markkinoilta. 

Auto Ruotsista – tunnista tuonnin riskit

Jotta pettymyksiltä vältyttäisiin, auton osto Ruotsista vaatii perehtymistä: haettavaan autoon kannattaa tutustua hyvin jo etukäteen. Myös auton koeajo tulee suorittaa huolella. 

Autojen tiedot ovat löydettävissä myös carfax.se tai Ruotsin Trafin eli Transportstyrelsen  nettisivuilta. Näin voit ennen auton ostoa Ruotsista tarkistaa esimerkiksi kyseisen auton kilometrit tai onko se tuotu ulkomailta.

Ilman huoltotietoja olevaa autoa ei lähtökohtaisesti kannata ostaa Ruotsista tai muualtakaan. Jos autossa ei ole huoltokirjaa eikä sähköisen huoltokirjan tietoja printtinä, myyjän tehtävänä on hankkia sen huoltotiedot sähköisestä rekisteristä. 

Hoida auton osto Ruotsista aina kirjallisesti. Huolehdi, että saat kaikki tarvittavat sopimuspaperit, joissa on oikea kuvaus ostamastasi autosta. Lue paperit huolella läpi ennen kauppojen tekoa. Älä allekirjoita mitään, mitä et ole lukenut tarkasti läpi. Älä tee kauppoja koskaan pelkästään suullisesti: silloin olet heikoilla mahdollisessa riitatilanteessa, Euroopan kuluttajakeskus ohjeistaa. 

Ruotsin auton rekisteröinti Suomessa

Osa ruotsalaisista auton myyjistä pelkää, että autoa ei saa pois kilvistä, jos sen myy ulkomaalaiselle. Tämä on kuitenkin harhaluulo, sillä Suomesta lähtee tieto Ruotsiin, kun auto on poistettu Ruotsin kilvistä ja rekisteröity Suomeen. 

Viime kädessä kuitenkin auton myyjä on vastuussa siitä, että kaikki tarvittavat tiedot on lähetetty Transportstyrelsenille.

Suomeen saapuminen tuontiautolla

Suomessa satamaan saavuttaessa Ruotsista haettu auto ajetaan tulliin, ja siitä tehdään käyttöönottoilmoitus. Tuontiauton voi ajaa kotipihaan asti, mikäli ajoneuvo on yhä rekisteröitynä toiseen ETA-maahan, rekisterikilvet ovat autossa kiinni ja sille on otettu suomalainen voimassa oleva liikennevakuutus. Muussa tapauksessa auton siirtoon tarvitaan erillinen siirtolupa, Autoliitto neuvoo.  

Ajoneuvolle saa siirtoluvan eli ‘tarrakilvet’ sekä ajoluvan, jonka turvin Ruotsista ostettua käytettyä autoa voi ajaa Suomessa maksimissaan 3 kuukautta. Viimeistään tullissa autoon on myös otettava liikennevakuutus kirjaamalla siirtolupa-anomukseen vakuutusyhtiön nimi. 

Vaihtoehtona on myös siirtovakuutus, joka kustantaa 10 euroa ensimmäiseltä päivältä ja 6 euroa lisäpäiviltä, Autoliitto ohjeistaa. Kun Suomeen tuodaan käytetty auto Ruotsista, on autosta tehtävä myös autoveroilmoitus sekä rekisteröintikatsastus. Näistä lisää voit lukea Autoliiton sivuilta.

Myy nykyinen autosi parhaaseen hintaan

Auton osto Ruotsista tarkoittaa usein sitä, että on aika myydä nykyinen auto pois. Kilpailuttamalla autosi varmistat, että saat siitä parhaan hinnan. AutoVexin kautta myyt auton vaivattomasti, sillä voit yhdellä myynti-ilmoituksella kilpailuttaa satoja autoliikkeitä ympäri Suomen. Auton myynti onnistuu nopeimmillaan vain 24 tunnissa.

Auton myynti AutoVexissä on riskitöntä ja turvallista. Auton ostaja on ammattilainen, joka hoitaa myös paperityöt puolestasi. Auton myyminen on sinulle myös täysin maksutonta. Kokeile heti ja jätä tarjouspyyntö palveluun, se vie vain muutaman minuutin!

Mikä AutoVex on?

Olemme Suomen suurin autoliikkeiden kilpailutuspalvelu ja mahdollistamme käytetyn auton myynnin nopeasti ja vaivattomasti eniten tarjoavalle autoliikkeelle.

Tarjouskilpailun jälkeen voit hyväksyä haluamasi tarjouksen tai jatkaa neuvotteluja korkeimman tarjoajan kanssa.

Auton myynti kauttamme on sinulle ilmaista!

Jätä ilmainen tarjouspyyntö