Käytetty auto Euroopasta – löydä markkinapaikat

Auton osto
Käytetty auto Euroopasta – löydä markkinapaikat

Joskus voi olla tarpeen laajentaa käytetyn auton etsintää myös kotimaan ulkopuolelle. Autoja tuodaankin Euroopasta Suomeen kovaa tahtia. Yleisimpiä Euroopan maita, joista suomalaiset hakevat käytettyjä autoja, ovat Ruotsi, Saksa ja Viro. Auton etsintä kannattaa aloittaa näistä vaihtoehdoista.

Euroopan markkinat tarjoavat laajan valikoiman automalleja, joita ei välttämättä löydy Suomesta. Lisäksi käytettyjen autojen lisävarusteet ovat usein paremmat, kun auton noutaa Euroopasta. Myös autojen huokeampi hinta houkuttelee suomalaisia autonostajia Eurooppaan.

Tiesithän, että helpoin ja turvallisin tapa myydä nykyinen autosi uuden menopelin tieltä on AutoVex-palvelun kautta. Jätä tarjouspyyntö AutoVexiin ja myy autosi jopa kahdessa päivässä!

Miltä nettisivuilta löydän käytetyt autot Euroopasta?


Ruotsissa suurimmat ja suosituimmat nettisivut käytetyn auton ostamiseen ovat Blocket ja Bytbil. Molemmilla sivustoilla autoja on myynnissä yli 100 tuhatta.

Suosituin saksalainen alusta käytetyn auton ostamiselle on mobile.de. Tästä palvelusta löydät jopa yli miljoonan auton valikoiman.

Viron suurin autojen myyntiin ja ostoon tarkoitettu verkkopalvelu on auto24.ee. Sivusto kokoaa yhteen laajan valikoiman yksityishenkilöiden sekä autoliikkeiden käytettyjä autoja.

Lue myös aiemmat vinkkimme: näin löydät käytetyt autot helpoiten Ruotsista, Saksasta tai Virosta.

Kannattaako käytetyn auton ostaminen Euroopasta?

Yleisimmät syyt auton hankintaan Euroopasta ovat valikoiman laajuus ja autojen hyvä varustelutaso sekä matalampi hinta. Valuuttakurssien vaihtelu ja erilaiset verotusjärjestelmät voivat usein johtaa siihen, että tietty auto voi olla edullisempi Euroopasta haettuna.

Muistathan kuitenkin, että kun tuot auton Euroopasta, auton hinnassa on huomioitava myös autovero, mahdolliset noutokulut sekä vakuutusmaksut.

Muistilista auton noutoon 

  1. Ennen kuin ryhdyt ostamaan autoa Euroopasta, varmista, että ymmärrät Suomen tuontisäännöt ja -määräykset. Tämä voi sisältää esimerkiksi verot, tullit ja rekisteröintiprosessit.

  2. Tee perusteellista tutkimusta ja etsi luotettava auton myyjä Euroopasta. Erilaiset nettisivut tarjoavat laajan valikoiman autoja eri puolilta Eurooppaa.

  3. Ennen kuin sitoudut ostamaan auton, varmista, että saat kattavan kuvauksen autosta sekä mahdollisuuksien mukaan tarkastusraportin. Voit myös pyytää myyjää järjestämään auton tarkastuksen.

  4. Kun olet löytänyt haluamasi auton, sinun on järjestettävä kuljetus Euroopasta Suomeen. Voit käyttää joko ammattimaista autojen kuljetuspalvelua tai harkita auton noutamista itse. Auton hakeminen kannattaakin mahdollisuuksien mukaan yhdistää Euroopan lomaan!

  5. Saavuttuasi Suomeen on aika rekisteröidä auto ja suorittaa tarvittavat verot ja maksut.


Lue tarkemmat ohjeet miten Ruotsista tai Saksasta ostetaan käytetty auto.

Kurkkaa myös muut aiheeseen liittyvät blogipostauksemme: miten valita käytetty auto ja mihin kiinnittää huomiota auto-ostoksilla.

Myy vanha autosi pois parhaaseen hintaan

Auton osto Euroopasta tarkoittaa usein sitä, että nykyinen auto pitää myydä pois. Kilpailuttamalla autosi varmistat, että saat siitä parhaan hinnan. AutoVexin kautta myyt auton vaivattomasti, sillä voit yhdellä tarjouspyynnöllä kilpailuttaa satoja autoliikkeitä ympäri Suomen. 

Auton myynti AutoVexissä on riskitöntä ja turvallista. Auton ostaja on ammattilainen, joka hoitaa myös paperityöt puolestasi. Auton myyminen on sinulle myös täysin maksutonta. Kokeile heti ja jätä tarjouspyyntö palveluun, se vie vain muutaman minuutin!