Rahoitetun auton myynti – vinkit rahoitusyhtiön omistaman auton myymiseen

Auton myynti
Rahoitetun auton myynti – vinkit rahoitusyhtiön omistaman auton myymiseen

Olisiko auton myynti ajankohtaista, mutta rahoitusta on vielä jäljellä? Ei hätää, rahoitetun auton myynti autoliikkeelle voi olla yhtä helppoa ja sujuvaa kuin muidenkin autojen. Rahoitusyhtiön omistaman auton myymiseen liittyy kuitenkin muutama seikka, jotka on hyvä ottaa huomioon.

Mitä rahoitetun auton myynti vaatii?

Rahoitetun auton myynti tarkoittaa, että myyntiin laitetusta autosta on vielä maksueriä jäljellä. Auto on tällöin virallisesti rahoitusyhtiön omistama. Joskus auto on tarpeen laittaa myyntiin, vaikka sitä ei olisikaan vielä kokonaan maksettu. 

Rahoitetun auton myynti onnistuu siinä missä kertamaksulla maksetunkin. On kuitenkin kauppojen sujuvuuden kannalta suositeltavaa, että myyt rahoitusyhtiön auton suoraa autoliikkeelle. 

Rahoitetun auton myynti liikkeelle on yksinkertaisinta, sillä kauppojen toteuduttua autoliike maksaa loppuvelan suoraa rahoitusyhtiölle ja mahdollinen yli jäävä summa puolestaan maksetaan myyjälle. Saat auton myytyä turvallisesti ammattilaiselle ja pääset rahoituksesta helposti eroon yhdellä kertaa. 

Toisinaan rahoituksen määrä ylittää auton arvon, kun myynti tulee ajankohtaiseksi. Myös tässä tapauksessa autoliike hoitaa käytännön järjestelyt rahoitusyhtiön kanssa ja huolehtii, että rahoitus saadaan päättymään. Tämän jälkeen maksat jäljelle jäävän velkasumman autoliikkeelle auton luovutuksen yhteydessä.

Rahoitetun auton myynti autoliikkeelle onnistuu kaikenlaisissa tapauksissa vaivatta! Tarvittaessa osa autoliikkeistä pystyy lisäksi tarjoamaan rahoitusta jäljelle jäävälle velalle. Täältä löydät muistilistan loppuvelan lunastukseen.

Rahoitetun auton myynti kannattaa kilpailuttaa

Autoliikkeet kannattaa myös rahoitetun auton myyntiä varten kilpailuttaa, erityisesti jos rahoituksen määrä ylittää auton arvon. Tällöin sinulle maksettavaksi jäävän velan määrä on mahdollisimman pieni. 

Rahoitusyhtiön auton myyntiä varten kätevin tapa kilpailuttaa auto on AutoVex-palvelun kautta. Näin varmistat rahoitetun autosi myynnistä parhaan hinnan! 

Rahoitetun auton myynti kannattaa aloittaa jättämällä tarjouspyyntö AutoVexiin.  Tämä vie vain muutaman minuutin. Tarjouskaupan päätyttyä voit joko suoraan hyväksyä parhaan tarjouksen rahoitetusta autostasi tai tehdä liikkeelle vastatarjouksen.

Miksi rahoitetun auton myynti onnistuu parhaiten AutoVexin kautta?

AutoVex on Suomen suurin autoliikkeiden kilpailutuspalvelu, jonka kautta rahoitetun auton myynti onnistuu nopeasti ja vaivattomasti eniten tarjoavalle autoliikkeelle. Autoliikkeet ostavat myös autoja, jotka ovat rahoitusyhtiön omistuksessa.

Palvelussa autoliikkeet ympäri Suomen käyvät tarjouskilpailua autostasi. Rahoitetun auton myynti AutoVexissä on sinulle ilmaista eikä myyntipakkoa ole!