Miten autoliike hinnoittelee autosi

Vinkki
Miten autoliike hinnoittelee autosi

Käytetyn auton hinnoittelu

Kun omaa autoa lähtee hinnoittelemaan, kannattaa aloittaa miettimällä kenelle sitä on myymässä. Auton markkinahinta on eri riippuen siitä myytkö sitä suoraan kuluttajalle tai autoliikkeelle. Suoraan kuluttajalle myydessä hinta voi olla korkeampi, mutta myyntiaika voi venyä pitkäksi ja myyminen vaatii vaivannäköä. Autoliikkeelle myydessä autosta saa ehkä vähemmän rahaa, mutta myyntiprosessi on nopea ja vaivaton. Molemmat ovat hyviä vaihtoehtoja, täytyy vain valita itselle se sopivin.

Koska palvelumme avulla auto myydään eniten tarjoavalle autoliikkeelle niin keskitymme tässä kirjoituksessa pääosin siihen. Tähän alle listasimme kuitenkin lyhyesti eri myyntitapojen plussat ja miinukset joka pätee varsinkin kun myydään yli 10.000€ arvoisia autoja.

Myymällä autoliikkeelle

✅ Nopeat kaupat 1-3 päivässä ✅ Vaivaton myyntiprosessi ✅ Luotettava ostaja ⚖️ Yksityismyyntiä alhaisempi hinta

Myymällä itse yksityiselle

✅ Korkeampi hinta jos ostaja löytyy ⚖️ Usein pitkä myyntiaika (kesk. 51 päivää) ⚖️ Työläämpi prosessi joka vaatii myyntityötä ⚖️ Yli 10t€ autojen myynti haastavaa

Miten hinnoittelen autoni?

On yleistä että myyntitilanteessa katsotaan samankaltaisia autoja netistä jotta saisi käsityksen oman auton arvosta. Tämä on hyvä tapa aloittaa, täytyy kuitenkin ottaa huomioon etteivät netin pyyntihinnat useimmiten vastaa toteutunutta myyntihintaa, eikä autoliike tietenkään voi maksaa autosta samaa kuin mitä siitä itse pyytävät myynti-ilmoituksissaan. Nyrkkisääntönä keskihintaisissa autoissa voi pitää että autoliike pyrkii ostamaan auton 10-15% halvemmalla kuin mitä he itse laittavat pyyntihinnaksi kun he myyvät autoa eteenpäin.

Miten autoliike hinnoittelee autosi

Suurin osa autoliikkeistä käyttää hinnoittelutyökalua ja markkinadataa apunaan tarjouksia tehdessään. Työkalu ottaa huomioon lukuisia eri parametrejä kuten esimerkiksi samankaltaisten autojen toteutuneet myyntihinnat, keskimääräiset myyntipäivät ja markkinoilla olevien, samankaltaisten autojen hintatason. Tämä ei kuitenkaan yksinään riitä, tarvitaan myös ihmissilmää ja kokemusta koska jokainen auto on yksilö. Listaamme alla mihin autoliike kiinnittää huomiota autoja hinnoitellessaan.

Seikat johon automyyjä kiinnittää huomiota

  • Ikä ja kilometrit Suora-ostoissa suositaan monesti alle 150tkm ajettuja ja alle 10 vuotta vanhoja autoja.

  • Merkin ja mallin menekki Samankaltaisten autojen keskimääräiset myyntiajat.

  • Huoltohistoria Säännöllisesti huollettu auto on liikkeelle riskittömämpi osto ja helpompi myydä.

  • Auton kunto ja varusteet Hyvä kunto ja hyvät varusteet helpottavat auton myyntiä.

  • Renkaiden ja tuulilasin kunto Renkaiden ja tuulilasin uusiminen on autoliikkeille suuri kulu.

Autoliike ottaa huomioon seuraavat kulut

Autoliikkeen pyyntihinnan ja ostohinnan välinen erotus ei ole yhtä kuin autoliikkeen kate. Auton myyntikuntoon laittamisesta ja myymisestä syntyy autoliikkeelle kuluja jotka tulee ottaa huomioon jo auton sisäänostohinnassa.

Kunnostuskulut

Auton myyntikuntoon laittaminen sisältää meikkaamisen, eli kiveniskemien maalaamisen sekä auton pesun niin sisältä kuin ulkoa. Joissain tapauksissa kuluvia osia vaihdetaan, kuten esimerkiksi tuulilasinpyyhkimet ja renkaat. Mikäli auto tulee huoltaa ennen myyntiä, koituu siitä satojen eurojen kulu.

Rahoituskulut

Useimmiten autoliikkeen vaihtoautovarasto on rahoitettu pankin tai muun rahoitusyhtiön kautta. Autoliike maksaa siis korkoa lainalle niin kauan kun auto seisoo liikkeen lattialla. Tämän takia auton keskimääräisiä myyntipäiviä katsotaan alalla tarkkaan, mitä helpommin myytävä auto, sitä korkeamman hinnan siitä voi maksaa.

Arvon aleneminen

Autojen arvo laskee 1 - 1,5% kuukaudessa. Mikäli autoa ei saa myytyä tarpeeksi rivakasti, tulee autoliikkeen laskea sen hintaa.

Tinkivara

Useimmiten autoissa on jonkin verran tinkivaraa mikä myös syö autoliikkeen katetta.

Jälkikulut

Autoliike on vastuussa autosta myös myynnin jälkeen, joten jos autossa jokin menee rikki, täytyy varautua jälkikuluihin.

Tiivistettynä

Autoa myydessä hinnoittelu ei ole ihan suoraviivaista ja helppoa. Liikkeelle kannattaa kuitenkin lähteä katsomalla mitä vastaavista autoista pyydetään autoliikkeissä ja laskea omaan pyyntihintaan siitä 10-15% alennus jotta autoliikkeelle jää mahdollisuus tehdä autolla katetta. Auton myyminen on kuitenkin aina tapauskohtaista, joten mitään ehdotonta reseptiä ei voi antaa, varsinkaan jos puhutaan erikoisemmissa autoissa.

Autoliikkeiden kilpailuttaminen helpottaa asiaa

Kun jätät kauttamme ilmaisen tarjouspyynnön, autostasi kilpaillaan avoimessa huutokaupassa jolloin päästään mitä todennäköisimmin markkinoiden parhaaseen hintaan. Autoliikkeillä on tarve ostaa autoja varastoon jatkuvalla syötöllä joten autoista tarjotaan huutokaupassa maksimaalinen summa millä se ollaan valmis ostamaan. Myynti-ilmoitusta tehdessäsi saat myös hinta-arvion autostasi, joka tuotetaan samalla ohjelmistolla kun mitä autoliikkeet käyttävät.

Mikä AutoVex on?

Olemme Suomen suurin autoliikkeiden kilpailutuspalvelu ja mahdollistamme käytetyn auton myynnin nopeasti ja vaivattomasti eniten tarjoavalle autoliikkeelle. Tee myynti-ilmoitus muutamassa minuutissa ja seuraa kun autoliikkeet ympäri Suomen kilpailevat autostasi huutokaupassa. Tämän jälkeen voit hyväksyä haluamasi tarjouksen tai jatkaa neuvotteluja korkeimman tarjoajan kanssa. Auton myynti kauttamme on sinulle ilmaista!

Tee ilmainen myynti-ilmoitus