Miten autoliike hinnoittelee autosi?

16.10.2019

Miten autoliike hinnoittelee autosi? 

Suurin osa autoliikkeistä käyttää hinnoittelutyökalua ja markkinadataa apunaan tarjouksia tehdessään. Työkalu ottaa huomioon lukuisia eri parametrejä kuten esimerkiksi samankaltaisten autojen toteutuneet myyntihinnat, keskimääräiset myyntipäivät ja markkinoilla olevien, samankaltaisten autojen hintatason.

Tämä ei kuitenkaan yksinään riitä, tarvitaan myös ihmissilmää ja kokemusta. Kun jätät autostasi tarjouspyynnön AutoVexin kautta, saat ilmaisen arvion autosi hinnasta, joka tuotetaan samalla ohjelmistolla kuin mitä autoliikkeet käyttävät autoja hinnoitellessaan. 

 

Listasimme seikat joihin automyyjä kiinnittää huomiota: 

 

  • Ikä ja kilometrit 
   Suora-ostoissa suositaan monesti alle 150tkm ajettuja ja alle 10 vuotta vanhoja autoja.

  • Merkin ja mallin menekki
   Samankaltaisten autojen keskimääräiset myyntiajat.

  • Huoltohistoria
   Säännöllisesti huollettu auto on liikkeelle riskittömämpi osto ja helpompi myydä. 

  • Auton kunto ja varusteet
   Hyvä kunto ja hyvät varusteet helpottavat auton myyntiä.

  • Renkaiden ja tuulilasin kunto
   Renkaiden ja tuulilasin uusiminen on autoliikkeille suuri kulu. 

Oletko myymässä tai vaihtamassa autoasi? AutoVexin kautta myyt autosi nopeasti ja vaivattomasti luotettavalle autoliikkeelle.

Kilpailuta autoliikkeet >>

Vinkit myynti-ilmoitukseen


On yleistä että myyntitilanteessa kuluttajat katsovat samankaltaisia autoja netistä saadakseen käsityksen oman autonsa arvosta. Tämä on ihan hyvä tapa aloittaa, mutta täytyy muistaa että autoliikkeen pyyntihinta ei useimmiten vastaa toteutunutta myyntihintaa, eikä autoliike tietenkään voi maksaa autosta samaa kuin mitä siitä itse pyytävät eteenpäin myydessä. 

Nyrkkisääntönä voi pitää että autoliike pyrkii ostamaan auton 15% halvemmalla kuin mitä he itse laittavat pyyntihinnaksi. Pitää kuitenkin muistaa että autoliikkeen pyyntihinnan ja ostohinnan välinen erotus ei ole yhtä kuin autoliikkeen kate. Auton myyntikuntoon laittamisesta ja myymisestä syntyy autoliikkeelle kuluja.

Autoliike ottaa huomioon seuraavat kulut

Kunnostuskulut 
Auton myyntikuntoon laittaminen sisältää meikkaamisen, eli kiveniskemien maalaamisen sekä auton pesun niin sisältä kuin ulkoa. Joissain tapauksissa kuluvia osia vaihdetaan, kuten esimerkiksi tuulilasinpyyhkimet ja renkaat. Mikäli auto tulee huoltaa ennen myyntiä, koituu siitä satojen eurojen kulu.

Rahoituskulut
Useimmiten autoliikkeen vaihtoautovarasto on rahoitettu pankin tai muun rahoitusyhtiön kautta. Autoliike maksaa siis korkoa lainalle niin kauan kun auto seisoo liikkeen lattialla. Tämän takia auton keskimääräisiä myyntipäiviä katsotaan alalla tarkkaan, mitä helpommin myytävä auto, sitä korkeamman hinnan siitä voi maksaa. 

Arvon aleneminen
Autojen arvo laskee 1 - 1,5% kuukaudessa. Mikäli autoa ei saa myytyä tarpeeksi rivakasti, tulee autoliikkeen laskea sen hintaa.

Tinkivara
Useimmiten autoissa on jonkin verran tinkivaraa mikä myös syö autoliikkeen katetta. 

 


Jos sinun autosi myynti tai vaihto on ajankohtaista, siirry täyttämään autosi tiedot, saat heti ilmaisen hinta-arvion! 

Kilpailuta autoliikkeet >>

 


Jos haluat lukea vinkkimme hyvän myynti-ilmoituksen laatimiseen, kurkkaa tänne

Vinkit myynti-ilmoitukseen