Miten autoliike hinnoittelee autosi?

Auton myynti
Miten autoliike hinnoittelee autosi?

Suurin osa autoliikkeistä käyttää hinnoittelutyökalua sekä markkinadataa apunaan tarjouksia tehdessään.

Työkalu ottaa huomioon lukuisia eri seikkoja, kuten esimerkiksi samankaltaisten autojen toteutuneet myyntihinnat, keskimääräiset myyntipäivät ja markkinoilla olevien, samankaltaisten autojen hintatason.

Tämä ei kuitenkaan yksinään riitä. Hinnoitteluun tarvitaan myös kokemusta ja ymmärrystä siitä, miten auton muut ominaisuudet vaikuttavat sen hinnoitteluun.

Lue artikkeli, jotta ymmärrät autoliikkeiden hinnoitteluun liittyvät tekijät ja jätä autostasi tarjouspyyntö. Voit myydä autosi parhaaseen hintaan jopa kahdessa päivässä!

Seikat, joihin autoliike kiinnittää huomiota hinnoittelussaan

 • Ikä ja kilometrit.
  Suora-ostoissa suositaan alle 150tkm ajettuja, alle 10 vuotta vanhoja autoja.

 • Merkin ja mallin menekki.
  Samankaltaisten autojen keskimääräiset myyntiajat.

 • Huoltohistoria.
  Säännöllisesti huollettu auto on liikkeelle riskittömämpi osto.

 • Auton kunto ja varusteet.
  Hyvä kunto ja hyvät varusteet helpottavat auton myyntiä liikkeeseen.

 • Renkaiden ja tuulilasin kunto.
  Renkaiden ja tuulilasin uusiminen on autoliikkeille suuri kulu.

Autoliike ottaa huomioon myös kulut

Autoliikkeen pyyntihinnan ja ostohinnan välinen erotus ei ole yhtä kuin autoliikkeen saama kate.

Auton myyntikuntoon laittamisesta ja myymisestä syntyy autoliikkeelle kuluja, jotka tulee ottaa huomioon jo auton sisäänostohinnassa.

Kunnostuskulut

Auton myyntikuntoon laittaminen sisältää meikkaamisen, eli kiveniskemien maalaamisen sekä auton pesun niin sisältä kuin ulkoa.

Joissain tapauksissa kuluvia osia vaihdetaan, kuten esimerkiksi tuulilasinpyyhkimet ja renkaat. Mikäli auto tulee huoltaa ennen myyntiä, syntyy siitä satojen eurojen arvoinen kustannus.

Rahoituskulut

Useimmiten autoliikkeen vaihtoautovarasto on rahoitettu pankin tai muun rahoitusyhtiön kautta.

Autoliike maksaa siis korkoa lainalle niin kauan kun auto seisoo liikkeen lattialla. Siksi auton keskimääräisiä myyntipäiviä katsotaan alalla tarkkaan.

Mitä enemmän suosittuja ominaisuuksia autosta löytyy, sen helpompi auto on myydä.

Arvon aleneminen

Autojen arvo laskee 1 - 1,5% kuukaudessa. Mikäli autoa ei saa myytyä tarpeeksi rivakasti, tulee autoliikkeen laskea sen hintaa.

Tinkivara

Useimmiten autoissa on jonkin verran tinkivaraa, mikä myös syö autoliikkeen katetta.

Jälkikulut

Autoliike on vastuussa autosta myös myynnin jälkeen, joten jos autossa jokin menee rikki, täytyy varautua jälkikuluihin.

Miten minun kannattaa hinnoitella autoni?

On yleistä, että myyntitilanteessa katsotaan samankaltaisia autoja netistä, jotta saadaan parempi käsitys auton arvosta.

Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, etteivät netin pyyntihinnat useimmiten vastaa toteutunutta myyntihintaa.

Autoliike ei myöskään voi maksaa autosta samaa hintaan kuin autoa itse myyvät henkilöt.

Nyrkkisääntönä keskihintaisissa autoissa voi pitää, että autoliike pyrkii ostamaan auton 10-15% halvemmalla kuin mitä he itse laittavat pyyntihinnaksi kun he myyvät autoa eteenpäin.

Tiivistettynä

Auton myynnissä hinnoittelu ei ole ihan suoraviivaista ja helppoa.

Liikkeelle kannattaa lähteä katsomalla, mitä vastaavista autoista pyydetään autoliikkeissä ja laskea omaa pyyntihintaa siitä 10-15%.

Auton myyminen on kuitenkin aina tapauskohtaista, joten mitään yksiselitteistä ohjenuoraa ei voi antaa, varsinkaan, jos puhutaan erikoisemmista autoista.

Autoliikkeiden kilpailuttaminen helpottaa asiaa

Kun jätät autosi AutoVexin kautta myyntiin, autoliikkeet kilpailevat autostasi tarjouskaupassa. Tällä tavoin päästään mitä todennäköisimmin markkinoiden parhaaseen hintaan. Auton myyntiin laittaminen on nopeaa ja helppoa - se ei vie muutamaa minuuttia kauempaa. Tarjouspyynnön kuviin kannattaa kuitenkin panostaa, sillä laadukkaat kuvat kiinnittävät autoliikkeiden ostajien huomion.

Autoliikkeillä on tarve ostaa autoja varastoon jatkuvalla syötöllä, joten autoista tarjotaan tarjouskaupassa maksimaalinen summa, jolla se ollaan markkinoilta valmiita ostamaan.

Tarjouspyyntoä tehdessäsi saat myös hinta-arvion autostasi, joka lasketaan samalla ohjelmistolla, kuin mitä autoliikkeetkin käyttävät.