Miten tehdä hyvä auton myynti-ilmoitus?

Auton myynti
Miten tehdä hyvä auton myynti-ilmoitus?

Miten tehdä hyvä myynti-ilmoitus?

Autoliikkeet näkevät satoja myynti-ilmoituksia päivittäin, joiden laatu vaihtelee suuresti.

Hyvä myynti-ilmoitus lisää auton houkuttelevuutta, ja nostaa näin ollen tarjouksien määrää sekä auton hintaa.

Annoimme autoliikkeiden ostajille puheenvuoron, selvittääksemme mitä hyvässä myynti-ilmoituksessa tulisi olla.

Hyvän myynti-ilmoituksen tunnistaa näistä

  1. Hyvät kuvat sisältä ja ulkoa, sekä kaikista virheistä

  2. Mahdollisimman paljon tietoa auton varusteista, sekä kattavat tiedot auton huolloista. Huoltokirja on tärkeää liittää mukaan.

  3. Realistinen pyyntihinta

Auton kuvaaminen

Kysyimme autoliikkeen ostajilta, millaisiin seikkoihin he kiinnittävät huomiota ilmoituksia selatessaan.

Kuvien merkitys koettiin erityisen tärkeänä tässä vaiheessa.

“Selatessani myynti-sivua, kiinnitän ensimmäisenä huomiota ilmoituksen etukuvaan. Myyntisivuilla on usein satoja myytäviä kohteita, joten laadukkaat ja selkeät kuvat pistävät hyvällä tavalla silmään. Sen jälkeen kun kuvat ovat herättäneet mielenkiinnon, tarkastan auton kilometrit sekä vuosimallin, jotta ne täsmäävät omiin kriteereihin."

Auton kuvat tulisi ottaa joka kulmasta siten, että autosta näkyy etu- ja takapuskuri, kyljet, muutama sisäkuva, renkaat ja huoltokirja. Sopiva määrä on noin 12-15 kuvaa. Laadukkaiden kuvien perusteella pystyy myös arvioimaan autossa olevia varusteita”, autoliikkeen myyntipäällikkö täsmentää.

“Sisäkuvat ovat erittäin tärkeät. Niistä pääsee tarkastelemaan auton varusteita - korimalli ei useimmiten muutu merkittävästi varusteiden mukana. Saman näköisessä autossa voi olla useita eri istuinvaihtoehtoja, mittaristoja voi olla analogisia tai digitaalisia, myös näyttö voi erota saman vuoden autossa merkittävästi, vaikka kori olisi sama.” Toinen AutoVexiä käyttävä ostaja lisää.

Esimerkkikuvissa auto on kuvattu useista eri kuvakulmista. Autossa on sähköinen huoltokirja, joten viimeisimmässä huollossa saatu huoltotosite on myöskin kuvattu.

Tositteessa näkyy kaikki auton huollot, lisäksi keskinäytöstä on saatu näkyville seuraavan huollon ajankohta.

Jos autossa olisi vaurioita, olisi ne kuvattu vielä erikseen mahdollisimman tarkasti.

Auton tiedot

Kuvien ja tekstien perusteella ostopäätöksen tekeminen ei ole sama asia kuin auton näkeminen paikan päällä. Siksi ilmoituksen laatu on erittäin tärkeämmässä roolissa.

Autosi varustetaso vaikuttaa auton arvoon, joten kerro rohkeasti mitä herkkuja siinä on.

“Kuvaa tekstissä mahdollisimman tarkasti autoa ja sen varusteita. Tuleeko mukana kesä- ja talvirenkaat? Teräs, vai alumiinivanteet? Renkaiden ikä ja urasyvyys (suurin piirtein) milleinä. Onko tiedossasi joku/jotain tehdasvarustepaketteja, mitä autosta löytyy?”

Ole rehellinen myytävän auton huolloista ja vaurioista

Anna rehellistä ja läpinäkyvää tietoa autostasi. Autokauppiaat arvostavat sitä, ettei heidän tarvitse leikkiä salapoliisia auton historia-tai kuntotietojen selvittämiseksi.

Jos autokauppiaalle jää epävarma olo auton todellisesta kunnosta, kasvaa todennäköisyys, että hän jättää tarjouksen tekemättä.

“Huoltokirja ja millainen se on, on myös suhteellinen käsite.

”Täydellinen”, ”Täydellinen merkkiliikkeestä”, ” Osittainen”, nämä eivät vielä kerro kaikkea; ostajia kiinnostaa nähdä missä auto on huollettu ja onko huollot esimerkiksi tehty kaikki kyseisen automerkin valtuuttamassa virallisessa merkkihuollossa.

Laittamalla ilmoitukseen kuvat kaikista huoltotiedoista, on ostajien helppo todeta auton huoltohistoria”.

Vaurioiden lisääminen on myös suuressa roolissa tarjousta laskiessa.

“Jos autossa on vikaa, on tärkeää ilmoittaa siitä todenmukaisen hinta-arvion mukaisesti. Jos hinta-arviota ei ole, niin todennäköisesti vika lasketaan pahimman oletetun arvion mukaan tarjouksessa”.

Hintapyyntö

Jos autosi tiedot löytyvät kokonaisuudessaan Trafin-tietokannasta, saat meiltä hinta-arvion perustuen saman mallisten autojen toteutuneisiin kauppahintoihin Suomessa.

Autoliikkeen ostajien mukaan pyyntihinta on olennainen tekijä autosta kiinnostumisen kannalta.

“Pyyntihinnassa kannattaa olla realisti. Liian korkealla pyyntihinnalla suhteessa markkinahintoihin ei saa parempaa hintaa autosta. Ostajat ovat ammattilaisia ja hintatietoisia.” Kertoo suuren autoliikkeen ostojohtaja.

“Henkilökohtaisesti minusta vaikuttaa, ettei autoa olla myymässä, mikäli pyyntihinnaksi on asetettu 1€ tai muu vastaava. Tällöin tarjous voi hyvin jäädä tekemättä.” Toinen ostaja lisää.

Yhteenveto

Hyvin tehty myynti-ilmoitus antaa siis autolle parhaan mahdollisuuden saada hyviä tarjouksia. Jos ostaja tekisi itse ilmoituksen hän tiivistäisi sen näin:

“Todenmukaiset kuvat ja rehellisesti listatut varusteet ovat tärkeimmät elementit oikein täytettyjen perustietojen ohella. Huoltotiedoiksi laittaisin nimenomaan kuvat huoltokirjasta tai huoltotositteesta, jolloin epäselvyyksiä ei pääse syntymään.”

Lue lisää aiheeseen liittyen: Miten autoliike hinnoittelee autosi?