Miten tehdä hyvä auton myynti-ilmoitus?

9.5.2019

Miten tehdä hyvä myynti-ilmoitus?

Autoliikkeet näkevät satoja myynti-ilmoituksia päivittäin ja laatu vaihtelee suuresti niin kuin kuvitella saattaa. Joskus ilmoitukset ovat varustettu laadukkailla kuvilla ja kattavilla tiedoilla, mutta usein ilmoituksista puuttuu perustiedot ja kuvissa esiintyy vahingossa myyjän oma selfie.

Hyvä myynti-ilmoitus nostaa auton houkuttelevuutta ja nostaa näin ollen tarjouksien määrää sekä auton hintaa. Keräsimme autoliikkeiltä saatuja vinkkejä hyvän myynti-ilmoituksen laatimiseksi: 

Lyhyesti listattuna

  • Hyvät kuvat sisältä ja ulkoa sekä kaikista virheistä
  • Mahdollisimman paljon tietoa auton varusteista sekä huolto- ja vauriohistoriasta
  • Realistinen pyyntihinta 

Jos tuntuu siltä että homma on näillä vinkeillä hallussa, jatka tästä tarjouspyynnön tekoon! 

Tee myynti-ilmoitus >>


Pureudutaan syvemmälle

Kuvat 📸

Ota selkeitä kuvia - oli kyseessä sitten Ferrari California tai Opel Corsa. Autokauppiaan on mahdoton saada realistista kuvaa autosta jos kuvat on otettu kaukaa tai ainoastaan yhdestä kulmasta. Nappaa siis kuvat joka suunnasta, myös sisältä. Ota lisäksi kuva huoltokirjasta sekä naarmuista, lommoista, halkeamista, ruosteesta tai vastaavasta. Tällä tavoin vältytään turhilta epämukavilta tilanteilta kun kaupoista olisi käytännössä jo sovittu. Muista myös että teet kauppoja ammattilaisen kanssa, jos 30v vanhassa autossa ei ole naarmun naarmua tai ongelmaa - saa tämä tuskin tarjouksiakaan sillä autokauppias pitää tätä epärealistisena yhtälönä.

Kuvakulmia autosta hyvän auton myynti-ilmoituksen tekemiseen.

Yllä muutama esimerkki minkälaisista kulmista kuvia kannattaa ottaa.

Läpinäkyvyys🔮

Anna rehellistä ja läpinäkyvää tietoa autostasi. Autokauppiaat arvostavat sitä ettei heidän tarvitse leikkiä salapoliisia auton historia-tai kuntotietojen selvittämiseksi. Etenkin kun kuvien ja tekstien perusteella ostaminen ei ole sama asia kun auton näkeminen paikan päällä, tulee ilmoituksen laatu entistä tärkeämpään rooliin. Jos autokauppiaalle jää epävarma olo auton todellisesta kunnosta, kasvaa todennäköisyys että hän jättää tarjouksen tekemättä halutessaan karttaa tuhansien eurojen riskin.

Varusteet ja huollot ⚙️

Autosi varustetaso vaikuttaa sen arvoon, joten kerro rohkeasti mitä herkkuja siinä on. Lisäksi tekemäsi huollot tai korjaukset - kaikki saattaa vaikuttaa autoliikkeiden tekemiin tarjouksiin. Kerro niistä siis tarkasti, tässä muutama esimerkki:

  • Tuulilasin kunto: Halkeamat, kiveniskut, naarmut
  • Renkaiden kunto: Renkaiden ikä ja kuluma?
  • Jakopään hihnan vaihto/suuret remontit: Isommat remontit voivat olla kalliita.
  • Auton huollot - onko tehty ajallaan ja säännöllisesti?

Mm. tuulilasin tai renkaiden vaihto on yksi suurimpia kuluja auton ostajalle, joten niiden kunto on tärkeää tietoa autoliikkeelle.

Hintapyyntö 💰

Jos autosi tiedot löytyvät kokonaisuudessaan Trafin-tietokannasta, saat meiltä hinta-arvion joka perustuu toteutuneisiin kauppahintoihin koko Suomessa. Jos vertaat autoasi samankaltaisiin, netissä myytävänä oleviin autoihin, muista ettei autoliike voi maksaa autosta samaa kuin mitä he itse laittavat pyyntihinnaksi. Hinnoittele siis autosi realistisesti, muuten autoliikkeet eivät välttämättä tee tarjouksia ollenkaan.  

 

Miksi tehdä hyvä ilmoitus? Koska saat autostasi parempia tarjouksia 🎯

Siinä oli muutama vinkkivitonen jota kannattaa miettiä ilmoitusta laatiessa, mutta miksi nämä seikat kiinnostavat autoliikkeitä?

Kuvien epäselvyys ja tietojen puutteelliisuus antaa autokauppiaalle epävarman mielikuvan autosta. Tämä puolestaan johtaa monessa tilanteessa virhemarginaalin sisällyttämiseen tarjouksia laatiessa eli autoliike pitäytyy täydestä tarjoushinnastaan koska hänellä ei ole tarpeeksi luotettavaa kuvaa auton kunnosta. Virhemarginaali pitää sisällään auton mahdolliset riskit -eli korjausta tai kunnostamista vaativat toimenpiteet.

Hyvä ilmoitus antaa siis realistisen ja luotettavamman kuvan auton kunnosta autokauppiaalle - ja autokauppias vastaa reilummalla tarjouksella virhemarginaalin/riskin ollessa matalampi.

 

Tiivistettynä vielä

👉 Anna autosi kaikki tiedot rehellisesti ja läpinäkyvästi.

👉 Ota hyvät kuvat: sisältä, ulkoa, huoltokirjasta, naarmuista/lommoista.

👉 Kerro mitä autolle on tehty: miten huollettu + mitä korjattu?

👉 Kerro varusteista: miksi kyseessä on ainutlaatuinen yksilö?

 


Toivottavasti vinkeistä oli apua. Voitte kysyä lisää myös suoraan meiltä tiimi@autovex.fi

Ei sitten muuta kun hienoja ilmoituksia rustaamaan. 

Kilpailuta autoliikkeet >>


 

Haluatko lukea lisää? 

Blogistamme löytyy autoilijalle tietoa ja vinkkejä vaikka kuinka. Siirry tästä selaamaan aiheita:

SELAA BLOGIA >>