Miten polttomoottoriauton käy?

18.2.2021

Polttomoottoriautojen tulevaisuus on nyt kuuma peruna

 

Autoliikkeiden kilpailutuspalvelu AutoVex.fi:ssä kuluttajien myynti- ja autoliikkeiden ostokäyttäytymistä seurataan aktiivisesti. Ilmiötä polttomoottoriautojen arvon alenemisesta tai kysynnän heikkenemisestä ei ole vielä havaittu.

”Olemme kuukausi kuukaudelta välittäneet ennätysmäärän kuluttajien autoja autoliikkeille. Polttomoottoriautojen arvonalenemista emme ole tilastoissamme havainneet. Kuluttajat eivät siis ole lähteneet myymään autojaan arvonaleneman pelossa. Autoliikkeiden kysyntä autoille on vahvaa ja kohdistuu edelleen pääosin bensiini- ja dieselautoihin”, kertoo AutoVex.fi-palvelun perustaja Sebastian Frick.

 

Jätä autostasi myynti-ilmoitus

 

Kun katsoo Suomen autokannan uusiutumistahtia, on selvää, etteivät polttomoottoriautot häviä katukuvasta vielä pitkään aikaan, ellei hallitus aseta niiden käyttöä koskevia laajoja kieltoja. Tämä on kuitenkin lähitulevaisuudessa epätodennäköistä.

Polttomoottoriautot pitävät kyllä pintansa sähköautojen yleistyessä ja kysyntää käytetyille polttomoottoreille tulee riittämään. Samaan aikaan uusien autojen kauppa sähköistyy vuosi vuodelta enemmän. 

Sähköautot jakavat mielipiteitä ja usein kiistellään siitä, onko sähköauto loppupeleissä vihreämpi vaihtoehto kuin vähän kuluttava polttomoottoriauto.

Oli tästä mitä mieltä tahansa, suunta on päätetty ja autovalmistajat panostavat nyt sähköön – osittain tiukentuvien päästörajojen pakottamana.

 

Lue blogiteksti: Kokemus sähköautoilusta lisää kiinnostusta

 

Liikenne tulee sähköistymään väkisinkin ja koko autoala tulee kokemaan historiansa suurimman muutoksen. 

“Puhtaasti teknologian näkökulmasta sähköauto on mielestäni ylivoimainen sen tuottaman suorituskyvyn sekä huoltovapauden takia. Ja onhan se hyvä, että ainakin paikalliset päästöt vähenevät ja ilmanlaatu paranee sähköautoilun myötä, etenkin tiheästi asutuissa kaupungeissa. Käytetyn polttomoottoriauton arvonaleneminen ei ole kuitenkaan kiihtymässä vielä lähivuosina“, Frick päättää.

Polttomoottoriautoillaan ajavat voivat siis ajaa jatkossakin hyvillä mielin, mutta kannattaa toki seurata maailman menoa ja hallituksen päätöksiä autoilun tulevaisuuteen liittyen.

 

Oletko sinä myymässä tai vaihtamassa autoasi? Nyt on erinomainen aika kilpailuttaa autoliikkeet ja myydä auto eniten tarjoavalle.

Jätä ilmainen tarjouspyyntö


Mikä AutoVex on?

Olemme Suomen suurin autoliikkeiden kilpailutuspalvelu ja mahdollistamme käytetyn auton myynnin nopeasti ja vaivattomasti eniten tarjoavalle autoliikkeelle. Tee myynti-ilmoitus muutamassa minuutissa ja seuraa kun autoliikkeet ympäri Suomen kilpailevat autostasi huutokaupassa. Tämän jälkeen voit hyväksyä haluamasi tarjouksen tai jatkaa neuvotteluja korkeimman tarjoajan kanssa. Auton myynti kauttamme on sinulle ilmaista!

Lue lisää ja tee myynti-ilmoitus 


 

Haluatko lukea lisää? 

Blogistamme löytyy autoilijalle tietoa ja vinkkejä vaikka kuinka. Siirry tästä selaamaan aiheita:

SELAA BLOGIA