Miten polttomoottoriauton käy?

Hybridi / Sähköautot
Miten polttomoottoriauton käy?

Polttomoottoriautojen tulevaisuus on tämän hetken kuuma peruna

Autoliikkeiden kilpailutuspalvelu AutoVex.fi:ssä kuluttajien myynti- ja autoliikkeiden ostokäyttäytymistä seurataan aktiivisesti.

Tilastoista on nähtävissä enemmistöstä on nähtävissä kiinnostus sähkö- ja hybridiautoja kohtaan.

Ilmiötä polttomoottoriautojen arvon alenemisesta tai kysynnän heikkenemisestä ei kuitenkaan ole vielä havaittu.

”Olemme kuukausi kuukaudelta välittäneet ennätysmäärän kuluttajien autoja autoliikkeille. Polttomoottoriautojen arvonalenemista emme ole tilastoissamme havainneet. Kuluttajat eivät siis ole lähteneet myymään autojaan arvonaleneman pelossa. Autoliikkeiden kysyntä autoille on vahvaa, ja se kohdistuu edelleen pääosin bensiini- ja dieselautoihin”, kertoo AutoVex.fi-palvelun perustaja Sebastian Frick.

Kun katsoo Suomen autokannan uusiutumistahtia, on selvää, etteivät polttomoottoriautot häviä katukuvasta vielä pitkään aikaan.

Tilanne saattaa toki muuttua nopeastikin, mikäli hallitus asettaa niiden käyttöä koskevia laajoja kieltoja.

Tämä on kuitenkin lähitulevaisuudessa hyvin epätodennäköistä.

Polttomoottoriautot pitävät siis pintansa sähköautojen yleistymisestä huolimatta.

Kysyntää käytetyille polttomoottoriajoneuvoille tulee siis vielä riittämään.

Sähköautot jakavat mielipiteitä ja usein kiistellään siitä, onko sähköauto loppupeleissä vihreämpi vaihtoehto kuin vähän kuluttava polttomoottoriauto.

Oli tästä mitä mieltä tahansa, suunta on silti selkeä - autovalmistajat panostavat nyt sähköön.

Eikä ihme, sillä kiinnostus sähköautoilua kohtaan on nyt selkeässä nosteessa sähköautoiluun liitettävien hyvien ominaisuuksien vuoksi.

Autoalan sähköistymiseen vaikuttaa kuluttajien nousevan kiinnostuksen lisäksi myös tiukentuvat päästörajoitukset.

Liikenne tulee siis sähköistymään väkisinkin seuraavien vuosien aikana, ja autoala tulee kokemaan historiansa suurimman mullistuksen.

“Puhtaasti teknologian näkökulmasta sähköauto on mielestäni ylivoimainen sen tuottaman suorituskyvyn sekä huoltovapauden takia. Ja onhan se hyvä, että ainakin paikalliset päästöt vähenevät ja ilmanlaatu paranee sähköautoilun myötä, etenkin tiheästi asutuissa kaupungeissa. Käytetyn polttomoottoriauton arvonaleneminen ei ole kuitenkaan kiihtymässä vielä lähivuosina“, Frick päättää.

Polttomoottoriajoneuvoilla ajelevat voivat siis jatkossakin ajaa hyvillä mielin bensiinin tai dieselin voimalla, mikäli kiinnostusta sähköautoiluun ei ole.

On kuitenkin kannattavaa seurata maailman menoa ja hallituksen päätöksiä autoilun tulevaisuuden suhteen.