Kysely: Kokemus sähköautoilusta lisää ostohaluja

9.12.2021

AutoVexin tekemä kysely paljasti, että sähköautolla ajaneiden ensikokemus oli erittäin positiivinen ja suurin osa koki sen polttomoottorilla ajamista miellyttävämmäksi. 

Kyselyyn vastanneista peräti 66,5 prosenttia totesi sähköautolla ajamisen muuttaneen heidän suhtautumista niihin. Vastaajista 62,4 prosenttia piti sähköautolla ajamisesta enemmän kuin polttomoottoriautolla ajamisesta. Reilu viidennes vastaajista kertoi, ettei ajokokemuksissa ollut juurikaan eroa ja ainoastaan 13,5 prosentin mielestä polttomoottoriautoilla ajaminen on kokemuksena parempi.

Suurin ero polttomoottoriautoon on sähkömoottorin välitön vääntö ja hiljaisuus, joka tekee ajokokemuksesta vaivattoman ja miellyttävän. 

Enemmistö harkitsee sähköauton hankkimista

Sähköautoa kokeilleista reilu 76 prosenttia totesi, että heidän seuraava auto voisi hyvin kulkea sähköllä ja heistä 16 prosenttia kertoikin jo omistavansa sähköauton. Yllättävää oli, että vastaajista jotka eivät vielä olleet ajaneet sähköautoa, kuitenkin 53,6 prosenttia harkitsee sellaisen hankkimista.

“Kyselymme mukaan suurimmat sähköauton hankkimista jarruttavat tekijät ovat liian korkea hintataso ja autojen toimintamatka. Kuluttajien kiinnostus sähköautoja kohtaan on kuitenkin noussut merkittävästi, ja uusien edullisempien automallien, pidempien toimintamatkojen sekä verovapauden ansiosta, sähköautoilijoiden määrä tulee kasvamaan voimakkaasti lähivuosina” arvioi AutoVex-tiimi.

Kyselyyn vastanneista alle puolet (43 %) oli ajanut sähköautoa, mutta suurimmalla osalla (57%) ei vielä ollut omakohtaista kokemusta. Voidaan siis olettaa, että kun entistä useampi saa kokemuksen ratin takaa, kiinnostus sähköautoilua kohtaan jatkaa voimakasta kasvuaan.

 

Tee ilmainen myynti-ilmoitus >>

 

Mikä AutoVex on?

Olemme Suomen suurin autoliikkeiden kilpailutuspalvelu ja mahdollistamme käytetyn auton myynnin nopeasti ja vaivattomasti eniten tarjoavalle autoliikkeelle. Tee myynti-ilmoitus muutamassa minuutissa ja seuraa kun autoliikkeet ympäri Suomen kilpailevat autostasi huutokaupassa. Tämän jälkeen voit hyväksyä haluamasi tarjouksen tai jatkaa neuvotteluja korkeimman tarjoajan kanssa. Auton myynti kauttamme on sinulle ilmaista!

Tee ilmainen myynti-ilmoitus >>