Kysely: Kokemus sähköautoilusta lisää ostohaluja

Hybridi / Sähköautot
Kysely: Kokemus sähköautoilusta lisää ostohaluja

AutoVexin tekemän kyselyn mukaan sähköautolla ajaneiden ensikokemus osottautui erittäin positiiviseksi. Suurin osa vastaajista koki sähköautolla ajamisen polttomoottorilla ajamista miellyttävämmäksi.

Kyselyyn vastanneista suurin osa, peräti 66,5 prosenttia, totesi sähköautolla ajamisen muuttaneen heidän suhtautumista niihin.

Vastaajista 62,4 prosenttia piti sähköautolla ajamisesta enemmän kuin polttomoottoriautolla ajamisesta.

Reilu viidennes vastaajista kertoi, ettei ajokokemuksissa ollut juurikaan eroa. Ainoastaan 13,5 prosentin mielestä polttomoottoriautoilla ajaminen on kokemuksena parempi.

Suurin ero polttomoottoriautoon on sähkömoottorin välitön vääntö ja hiljaisuus, joka tekee ajokokemuksesta vaivattoman ja miellyttävän.

Enemmistö harkitsee sähköauton hankkimista

Sähköautoa kokeilleista reilu 76 prosenttia totesi, että heidän seuraava auto voisi hyvin kulkea sähköllä ja heistä 16 prosenttia kertoikin jo omistavansa sähköauton.

Yllättävää oli se, kuinka niistä vastaajista, jotka eivät olleet vielä ajaneet sähköautoa, lähes 54% harkitsee sellaisen hankkimista ajokokemuksen puutteesta huolimatta.

“Kyselymme mukaan suurimmat sähköauton hankkimista jarruttavat tekijät ovat liian korkea hintataso ja autojen toimintamatka. Kuluttajien kiinnostus sähköautoja kohtaan on kuitenkin noussut merkittävästi, ja uusien edullisempien automallien, pidempien toimintamatkojen sekä verovapauden ansiosta, sähköautoilijoiden määrä tulee kasvamaan voimakkaasti lähivuosina” arvioi AutoVexin tiimi.

Kyselyyn vastanneista alle puolet (43 %) oli ajanut sähköautoa aiemminkin, mutta suurimmalla osalla (57%) ei vielä ollut omakohtaista kokemusta.

Voidaan siis olettaa, että kun entistä useampi saa kokemuksen ratin takaa, kiinnostus sähköautoilua kohtaan jatkaa voimakasta kasvuaan tulevaisuudessa.