Jakobin kokemus

Asiakaskokemus
Jakobin kokemus

Hinta nousi yli optimistisen toiveen

Jakob halusi päivittää vuoden 2018 Volkswagen Golf R:änsä uudempaan autoon. Hän aloitti kysymällä vaihtotarjousta liikkeestä, josta oli ostamassa uuden auton, mutta tarjous ei sykähdyttänyt. Autoliikkeiden kilpailuttaminen ei muutenkaan tuntunut kovin houkuttelevalta ajatukselta: kiertää viisi eri autoliikettä, laittaa kymmenen eri meiliä ja käydä neuvotteluja meilillä parikymmentä kertaa.

– Ei tuommoista jaksaisi millään, Siihen menee niin paljon aikaa ja vaivaa.

Kaveriltaan saamastaan suosituksesta jakob löysi kilpailutukseen huomattavasti helpomman tavan - nimittäin Autovexin.

– Kahdessa päivässä autosta tuli kunnon tarjouskilpailu, tarkalleen ottaen 110 tarjousta yhteensä 7 eri autoliikkeestä. Homma meni todella maaliin, Jakob kiteyttää.

Hintakilpailu ylitti optimistisetkin toiveet

Moittimista ei Jakobin mukaan ole sen enempää AutoVexin kautta saadussa hinnassa, kuin itse palvelussakaan.

– Ilmoitusta tehdessä palvelu teki ehdotuksen pyyntihinnasta. Pistin pyynnin kuitenkin optimistisesti sen yläpuolelle. Ajattelin, että olisi hienoa, jos auto menisi sillä.

No, ei se sillä kuitenkaan mennyt. Paras huutokaupassa heitetty tarjous ylitti nimittäin optimistisenkin hintatoiveen tonnilla.

– Se se on tässä hauskin osa. Eroa suoraan autoliikkeestä kysyttyyn tarjoukseen tuli todella reippaasti.

Auton suoramyynti kannatti, hinta nousi 2350€

Ennen autoliikkeiden kilpailutusta Jakob oli saanut autostaan vaihtotarjouksen toiseen autoon. Hän oli lisäksi kysynyt uudesta autosta suoran kaupan hintaa, ja sai tarjouksen 3000€ käteisalennuksella, tarkoittaen että hän ostaisi auton liikkeestä, ilman vaihtoautoa.

Jakob päätti tarjouksen saatuaan kokeilla kuinka paljon autoliikkeet maksaisivat hänen autostaan. Autoliikkeet kilpailutettuaan kävi niin että Jakob sai autostaan 650€ vähemmän kuin mitä hänelle tarjottiin autosta vaihdossa, mutta autoliikkeen antaman 3000€ käteisalennuksen ansiosta Jakob olisi tehnyt +2350€ paremmat kaupat.

Myytyään ensin Golfina AutoVexin kautta huippuhintaan, Jakob päätti lopuksi ostaa haluamansa auton eri autoliikkeestä, kuin mistä vaihtotarjous tehtiin. Jakobin esimerkki summaakin täydellisesti, miten vaihto- ja suoraostotarjousta tulisi vertailla. Tärkein on välirahan suuruus uuteen autoon, ei vanhan auton hyvityshinta mihin usein virheellisesti kiinnitetään eniten huomiota.

Säästi aikaa lähes työpäivän verran

Eniten Jakob arvosti kuitenkin sitä, miten vähän autonmyyntiin piti investoida aikaa.

– Säästin varmasti vähintään 5–6 tuntia, kun en lähtenyt itse kiertämään autoliikkeisiin.

Toiseksi isoin plussa tulee sille, miten hyväksi ja helpoksi prosessi on hiottu.

– Alusta, johon ilmoitus tehdään, on täytetty muutamassa minuutissa.

Asiakasta tullaan vastaan siinäkin, että ilmoitusta tehdessään saa neuvot, esimerkiksi millaisista kuvakulmista auto kannattaa ilmoitukseen kuvata.

Huudon voittanut autoliike otti nopeasti yhteyttä

Myös huutokaupan voittanut liike arvosti asiakkaan aikaa, ja hoiti homman todella nopeasti ja ammattimaisesti maaliin. Autoliike tavoitteli Jakobia puhelimitse jo alle tunti tarjouskilpailun päättymisen jälkeen.

Muutaman minuutin puhelussa liikkeen kanssa käytiin läpi käytännön asiat. Tässä tapauksessa sovittiin esimerkiksi siitä, miten talvirenkaat toimitetaan varastosta liikkeeseen, ja miten jäljellä olevan autolainan kanssa toimitaan.

Nopeasti löydettiin ajankohta, jolloin Jakob pystyi toimittamaan auton liikkeeseen.

Siellä tehdään autolle vielä tarkastus, ja lyödään nimet papereihin.

– Homma toimi erittäin sujuvasti. Tosi kivuton prosessi, eikä mitään valittamista. Ehdottomasti suosittelen tätä palvelua kaikille.