Käytettyjen autojen kauppa porskuttaa!

Auton myynti
Käytettyjen autojen kauppa porskuttaa!

Käytettyjen autojen myynti jatkuu edelleen vilkkaana. Kuluttajat sekä autoliikkeet ovat omaksuneet uuden tavan käydä kauppaa. Digitaalisen autokaupan osuus on kovassa kasvussa kuluttajien valitessa nykyaikainen myyntikanava autolleen entistä useammin.

Muun muassa uusien autojen kauppaa jarruttava, maailmanlaajuinen komponenttipula on lisännyt käytettyjen autojen menekkiä.Tämä näkyy jo selvästi autoliikkeiden hyvityshinnoissa.

“Käytettyjen autojen kysyntä ylittää tällä hetkellä tarjonnan, jonka takia hinnat nousevat ja kuluttaja hyötyy.

Mikäli auton myynti tai vaihto on ajankohtaista, nyt kannattaa ehdottomasti hyödyntää vallitseva markkinatilanne” AutoVexin kuluttaja-asiakkuuksista vastaava Niko Mättö toteaa.

AutoVex.fi mahdollistaa ensimmäisenä Suomessa autoliikkeiden kilpailuttamisen käytettyä autoa myydessä.

Yhdellä tarjouspyynnöllä tavoittaa satoja autoliikkeitä ympäri maan. Autoliikkeisiin kuuluu kaikki suurimmat autoliikeketjut, jotka kilpailevat autosta huutokaupassa. Autoliikkeitä kilpailuttamalla saa autostaan parhaan mahdollisen markkinahinnan, joten kilpailutus todellakin kannattaa.

Vuonna 2021 kuluttajat myivät palvelun kautta autojaan jo 100 miljoonan euron edestä autoliikkeille ympäri Suomen.

“Käytettyä autoa myydessä ajankäyttö ja epävarmuus auton käyvästä hinnasta on usein merkittävä. Tämä saattaa tehdä kokemuksesta epämiellyttävän.

Lähdimme ratkomaan tätä ongelmaa tekemällä myynnin nopeaksi ja helpoksi tarjoamalla kilpailutetut tarjoukset kuluttajan pöydälle muutamassa päivässä, täysin ilmaiseksi” Mättö kertoo.

Autoliikkeetkin hyötyvät

AutoVex.fi ei hyödytä ainoastaan autoaan myyvää kuluttajaa, vaan myös autoja ostavia autoliikkeitä.

"Palvelumme avulla autoliikkeet pääsevät tekemään tarjouksia täysin digitaalisesti tuhansista autoista.

Tämä on huomattavasti tehokkaampaa kuin perinteinen, netissä autoaan myyvien kuluttajien kylmäsoittaminen” kertoo AutoVexin autoliike-asiakkuuksista vastaava Roope Lakaniemi.

Autoliikkeellä on lisäksi käytössään työkaluja, jotka lisäävät työn tehokkuutta ja helpottavat keskeneräisten kauppojen hallintaa.

"Autoliikkeiden ostajilla on kuukausitasolla satoja kontakteja ja neuvotteluja kuluttajien kanssa. Perinteisesti kovassa käytössä olleet työkalut kuten sähköposti, puhelin ja paperiset muistiinpanot aiheuttavat nopeasti päänvaivaa ja epätehokkuutta.

Näitä asioita me ratkomme, jotta ostajat pääsevät keskittymään olennaiseen” Lakaniemi päättää.

Autoliikkeille maistuvat tutut suosikit - sekä Teslat

Autoliikkeet ostavat tällä hetkellä kaikenlaisia autoja. Suurin kiinnostus kohdistuu kuitenkin edelleen alle 150tkm ajettuihin ja alle 10 vuotta vanhoihin autoihin.

Kun katsoo AutoVexin kautta elokuussa myytyjen autojen listauksia, huomaa että tutut suosikit hallitsevat listoja edelleen.

Sähköautoissa tilanne on kiinnostava, kun Teslan kaikki mallit ovat top-5 listalla edustettuna.

Vuonna 2019 Suomeen rantautunut, Model 3 on nyt tullut ryminällä käytettyjen autojen markkinalle. Nämä mallit ovat nyt erityisen haluttua tavaraa autoliikkeissä.

Elokuussa välitettyjen autojen top listat käyntivoiman mukaan

Top 5 Bensiiniautot

 1. Skoda Octavia

 2. Ford Fiesta

 3. Volkswagen Golf

 4. Mercedes-Benz A-Sarja

 5. Nissan Qashqai

Top 5 Dieselautot

 1. Volvo V60

 2. BMW 5-Sarja

 3. Mercedes-Benz C-Sarja

 4. Skoda Octavia

 5. Mercedes-Benz E-Sarja

Top 5 Hybridit

 1. Toyota Yaris

 2. BMW 3-Sarja

 3. Toyota Auris

 4. Volkswagen Passat

 5. Hyundai IONIQ

Top 5 Sähkö

 1. Tesla Model 3

 2. Tesla Model S

 3. Hyundai Kona

 4. Tesla Model X

 5. Volkswagen Golf