Marraskuun myyntitilastot

Auton myynti
Marraskuun myyntitilastot

Marraskuussa kulujen nousu näkyy myös myytyjen autojen keskihinnoissa. Autokauppa ei enää ole ylikuumentunut, ja mediaanihinnat ovat laskeneet normaaleille tasoille.

Marraskuussa AutoVexin kautta myydyistä autoista 60.4 % oli bensiinikäyttöisiä, 26.1 % dieseleitä, 11.9 % hybridiautoja, 1.4 % sähköautoja ja 0.3 % kaasuautoja. 

Keskihintaiset autot suosiossa

Loka- marraskuussa on nähtävissä kysynnän keskittyminen keskihintaisiin autoihin. Mediaanihinta myydyille autoille oli marraskuussa 13 300€.

“Kulujen noustessa kuluttajien kysyntä on hetkellisesti laskenut arvokkaampien autojen kohdalla, minkä takia myös autoliikkeet ostavat arvokkaampia autoja varovaisemmin. Sen sijaan noin 10 000 euron arvoisille autoille on yhä paljon kysyntää, mikä näkyy myös autojen myyntiluvuissa.” Kertoo AutoVexin asiakkuusvastaava Niko Mättö.

Marraskuun myyntitilastot

Marraskuussa AutoVexin kautta liikkuneiden autojen arvo liikkui 200 - 85 250 euron välillä. Suosituimmat automerkit ovat Skoda, Volkswagen sekä Toyota.

Skoda Octavia otti myydyimmän käytetyn auton tittelin AutoVexin tilastoissa marraskuussa. Volkswagen Golf sekä Toyota Yaris ovat toiseksi ja kolmanneksi myydyimmät mallit.

Suosituimmat bensiinivetoiset autot marraskuussa oli Volkswagen, Skoda ja Nissan.  Myydyimpiä dieselautoja olivat Skoda, Audi sekä Mercedes-Benz.

AutoVexin kautta myydyimmät autot käyttövoimittain:

Top 3 Bensiiniautot

 1. Volkswagen Golf

 2. Skoda Octavia

 3. Nissan Qashqai

Top 3 Dieselautot

 1. Skoda Octavia

 2. Mercedes E ja C-sarja

 3. Audi A3

Top 3 Hybridit

 1. Volkswagen Passat

 2. Toyota Yaris

 3. Toyota Auris

Top 3 Sähköautot

 1. Tesla Model Y

 2. Nissan Leaf

 3. Volkswagen ID.4

Mediaani myyntihinnat käyttövoimittain

 • Bensiini: 10 450 €

 • Diesel: 15 050 €

 • Hybridi: 24 100 €

 • Sähkö: 50 950 €