Syyskuun myyntitilastot

Auton myynti
Syyskuun myyntitilastot

Syyskuussa käytettyjen autojen markkinat muuttuivat kesäkuukausiin verrattuna. AutoVexin tilastot kertovat että dieselautoja myytiin syyskuussa jopa sähkö- sekä hybridiautoja enemmän. 

Syyskuussa käytettyjen autojen markkinat muuttuivat kesäkuukausiin verrattuna

Syyskuussa AutoVexin kautta myydyistä käytetyistä autoista 58.6 % oli bensiinikäyttöisiä, 19.3 % dieseleitä, 19.2 % hybridiautoja, 2.6 % sähköautoja ja 0.3 % kaasuautoja. 

Merkittävin muutos kesäkuukausiin verrattuna oli dieselkäyttöisten autojen myynnin kasvu ja sähköautojen myynnin lasku. 

Markkina palaamassa sotaa edeltävälle tasolle

Syyskuussa dieseleiden osuus myydyistä autoista kasvoi 38% edelliskuukauteen verrattuna. Kesäkuukausiin verrattuna dieselautojen osuus myydyistä autoista on kasvanut 67%. 

Sähköautojen osuus myydyistä autoista puolestaan pieneni. Osuus myydyistä autoista oli syyskuussa 2.6% kun osuus elokuussa oli 8.2%.

"Sähköautojen kysyntä on koko vuoden käynyt ylikierroksilla ja nyt tilanne on normalisoitumassa, osittain sähkön hinnan nousun myötä. Samaan aikaan dieselin hinta on laskenut ja autojen kysyntä on puolestaan noussut. Kuluttajakäyttäytyminen muuttuu nopeasti suuntaan ja toiseen." Kommentoi Sebastian Frick, AutoVexin toimitusjohtaja

Syyskuun myyntitilastot

Syyskuussa 2022 AutoVexin palvelun kautta liikkuneiden autojen arvo liikkui 50 - 92 000 euron välillä. Suosituimmat automerkit ovat yhä Volkswagen, Skoda sekä Toyota.

Suosituimmat mallit olivat puolestaan Volkswagen Golf, Skoda Octavia sekä Toyota Yaris. Myydyimpien dieseleiden joukkoon mahtui pakettiautojen lisäksi Audi A4 sekä Volvo V40 sekä E-sarjan Mercedekset.

Sähköautojen mediaanihinta on tippunut edelliskuukaudesta 25%. Dieselautojen mediaanihinta on puolestaan noussut elokuusta 16%. Muut käyttövoimat ovat pysyneet lähestulkoon samoissa mediaaniarvoissa. 

Käyttövoimittain jaoteltuna AutoVexin kautta myydyimmät autot olivat syyskuussa seuraavanlaiset:

Top 3 Bensiiniautot

 1. Volkswagen Golf

 2. Ford Fiesta

 3. Volkswagen Polo

Top 3 Dieselautot

 1. Volkswagen Transporter

 2. Audi A4

 3. Mercedes-Benz E-sarja

Top 3 Hybridit

 1. Toyota Yaris

 2. Toyota Corolla

 3. Toyota C-HR

Top 3 Sähköautot

 1. Volkswagen Up!

 2. Hyundai Kona

 3. Volkswagen Golf

Mediaani myyntihinnat käyttövoimittain

Bensiini: 12 100 €

Diesel: 16 500 €

Hybridi: 25 630 €

Sähkö: 32 400 €

Oletko myymässä autoasi?

Kilpailuta autoliikkeet