Tuulilasi laittoi AutoVex-palvelun testiin - "Se toimii!"

Mediassa
Tuulilasi laittoi AutoVex-palvelun testiin - "Se toimii!"

Tuulilasi testasi miten helppoa ja kannattavaa käytetyn auton myynti on AutoVex-palvelun kautta. Paras ostaja käytetylle autolle löytyi sieltä, mihin autoa ei itse olisi osannut edes tarjota.

AutoVex-palvelu on digiajan paras tapa myydä käytetty auto vaivattomasti, nopeasti ja korkeimmalla mahdollisella myyntihinnalla. Palvelun ideana on toimia linkkinä yksityisen myyjän ja autoliikkeiden välillä, saaden autoliikkeet ympäri maan kilpailemaan autostasi. AutoVexin laajassa verkostossa myyntiin tulevia autoja kärkkyvät sadat autoliikkeet, mukaan lukien kaikki suurimmat autoliikkeet ympäri Suomen. Näin löytyy juuri se autoliike, joka on eniten kiinnostunut juuri sinun autostasi, ja on täten valmis tarjoamaan siitä parhaan hinnan. Näin ollen autoliikkeen ei tarvitse olla sinulle entuudestaan tuttu tai edes sinua lähellä sijaitseva. Autoliike voi siis sijaita vaikka eri puolella Suomea, eikä tästä koidu sinulle mitään vaivaa tai extrakustannuksia.

Juuri näin onnekkaasti kävi, kun Tuulilasi testasi AutoVex-palvelun toimivuuden huhtikuussa 2021.

Koehenkilönä oli espoolainen Olli, joka pisti myyntiin hyvin varustellun Golf Variant -farmarin vuosimallia 2018. Olli puunasi autonsa kuvausta varten jotta ilmoitus olisi mahdollisimman houkutteleva. Ensimmäinen positiivinen kokemus syntyi verkkopalvelun helppoudesta ja vaivattomuudesta - Ollilta ei mennyt myynti-ilmoituksen tekemiseen kuin alle kymmenen minuuttia. Näin pienellä vaivannäöllä ja yhdellä enterin painalluksella auto päätyi autoliikkeiden nähtäville ympäri Suomen.

Olli oli asettanut tavoitehinnakseen 17 000 euroa. Ensimmäinen tarjous, 16 000 euroa, tuli jo ensimmäisten minuuttien aikana ilmoituksen jättämisen jälkeen, ja näin huutokauppa lähti käyntiin.

Paras hinta löytyi satojen kilometrien päästä Mikkelistä

AutoVexin huutokauppa kestää vajaa kaksi vuorokautta, ja sen seuraaminen on hauskaa. Tarjoukset saattavat houkuttaa tarttumaan niihin jo kesken kisan. Olli saikin AutoVexiltä yhteydenoton ja muistutuksen odottaa rauhassa loppuun asti, sillä usein paras tarjous heitetään kehiin vasta silloin. Autosta kilpaili viisi autoliikettä, ja aivan viime metreillä tulikin korkein trjous - 16 850 euron. Olli päätti kuitenkin hyväksyä toiseksi korkeimman tarjouksen, 16 800 euroa, koska kyseinen tarjoaja lupasi noutaa auton suoraan Ollin kotipihasta, mikä säästi valtavasti aikaa ja vaivaa.

Ostajaksi paljastui satojen kilometrien päässä oleva, mikkeliläinen Volkswagen liike, mihin Olli ei olisi ilman AutoVexia tullut tarjonneeksi autoaan. Ostaja soitti Ollille lähes heti tarjouksen hyväksymisen jälkeen, ja auto haettiin kotipihasta vielä samana päivänä. Siinä lomassa ostaja oli myös hoitanut jäännösvelan rahoitusyhtiölle ja maksanut lopun Ollin tilille. Näin AutoVexin laaja ja aktiivinen verkosto osoitti siis testissä voimansa.

Hinta kohdallaan

Hintaa Olli piti niin hyvänä, että parempaan myyntihintaan olisi tuskin itse myymällä päässyt. Vastaavien autojen myyntihinnat liikkeissä liikkuivat 18 000 –19 000 eurossa, ja liikkeeseen myydessä on aina otettava huomioon autokauppojen tarvitsema kate. Jos autoa olisi lähtenyt myymään itse yksityiselle, olisi aikaa palanut koeajojen järjestämiseen ja auton puunaukseen, eikä kiireisenä perheenisänä Olli halunnut laittaa tähän aikaa. Etenkin korona-aikana korostui myös se, ettei autoa tarvinnut esitellä monille eri ihmisille. Ollin perheessä Golfin tilalle oltiin hankkimassa pienempää autoa muuttuneen käyttötarpeen takia. Olli järkeili, että jos autoa olisi tarjonnut liikkeeseen vaihdossa, neuvottelutilanne olisi ollut kehnonpuoleinen, koska autoliikkeet eivät mielellään maksa välirahaa takaisin päin edullisempaan autoon vaihtaessa. Suora kauppa on se joka kannattaa, Olli toteaa.

AutoVexin toimivuus perustuu autoliikkeiden aktiivisuuteen

AutoVexin toimivuus perustuu siihen, että palvelusta hyötyvät myös autoliikkeet, jotka käyttävät AutoVexiä ostokanavanaan aktiivisesti. Autoliikkeillä on jatkuva tarve saada autoja valikoimiinsa, ja AutoVex palvelun nykyaikaisten työkalujen ja käyttöliittymän avulla heidän ostotoiminta helpottuu huomattavasti. Liikkeiden tarpeet, painotukset ja valikoimat ovat erilaisia. Tämän vuoksi AutoVexin tarjoama palvelu auttaakin auton myyjää löytämään autolleen halukkaan ostajan, ja ostajaa löytämään tarvitsemansa auton. AutoVexille myyntiin laitettava auto ei ole vain auto, josta joku haluaa luopua, vaan auto, jonka joku liike jossain päin Suomea todella haluaa valikoimaansa.

Alkuperäinen ja kattavampi juttu löytyy Tuulilasin Käytetyt & Klassikot-numerosta, joka löytyy lehtipisteistä koko kesän ajan.

Kilpailuttaminen kannattaa

Kun tarjoat autoasi yhdelle autoliikkeelle, olet yhden tarjouksen varassa. Kun tarjoat autoasi useammalle liikkeelle, pääset jo kilpailuttamisen makuun, mutta täytät samankaltaiset lomakkeet moneen kertaan, neuvottelet erikseen usean liikkeen kanssa ja kulutat aikaa päällekkäiseen työhön. Loppujen lopuksi pystyt hankkimaan vain hyvin rajallisen määrän tarjouksia, ja luultavasti vain lähialueesi liikkeistä. Tärkeää on ottaa huomioon myös se, etteivät autoliikkeet kilpaile toisiansa vastaan avoimesti, eivätkä he tiedä mitä muut ovat autosta tarjonneet. Näin ollen aktiivista hintakilpailua ei pääse syntymään, jolloin auton hintakaan ei nouse niin korkeaksi kuin tarjouskaupassa.

Kun laitat autosi myyntiin AutoVexiin, sen näkevät sadat autoliikkeet ympäri Suomen. Tarjouskaupassa syntyy aktiivinen hintakilpailu, jonka ansiosta löydät autoliikkeen, jota autosi kiinnostaa, ja joka on valmis maksamaan siitä hyvän hinnan. Auton tiedot haetaan automaattisesti Trafista. Sinun ei tarvitse täyttää kuin vain auton lisätiedot, sekä lisätä kuvat. Tämän jälkeen jäät vain odottamaan huutokaupan tuloksia. Koko myyntiprosessi on myyjälle kaiken lisäksi täysin ilmaista.