Tuulilasi laittoi AutoVex-palvelun testiin - "Se toimii!"

17.5.2021

Tuulilasi testasi ja totesi miten helppoa ja kannattavaa käytetyn auton myynti on AutoVex-palvelun kautta. Paras ostaja käytetylle autolle löytyi sieltä, mihin autoa ei olisi osannut itse tarjota.

AutoVex-palvelu on digiajan tapa myydä käytetty auto vaivattomasti, nopeasti ja parhaalla mahdollisella hinnalla. Palvelun ideana on toimia linkkinä yksityisen myyjän ja autoliikkeiden välillä ja laittaa autoliikkeet kilpailemaan autostasi. AutoVexin laajassa verkostossa myyntiin tulevia autoja kärkkyvät sadat autoliikkeet, mukaan lukien kaikki suurimmat autoliikkeet ympäri Suomen. Näin löytyy juuri se liike, jota sinun autosi kiinnostaa kaikkein eniten ja joka siksi tarjoaa siitä parhaan hinnan. Tämä liike ei välttämättä ole se läheisin tai tutuin liike, johon olisit itse lähtenyt autoasi tarjoamaan. Se löytyy ehkä toiselta puolelta Suomea. 

Juuri näin kävi, kun Tuulilasi testasi AutoVex-palvelun toimivuuden huhtikuussa 2021.

Koehenkilönä oli espoolainen Olli, joka pisti myyntiin hyvin varustellun Golf Variant -farmarin vuosimallia 2018. Olli puunasi autonsa kuvausta varten jotta ilmoitus olisi mahdollisimman houkutteleva. Ensimmäinen positiivinen kokemus hänelle oli verkkopalvelun helppous ja vaivattomuus, myynti-ilmoituksen tekemiseen kului kymmenen minuuttia. Näin pienellä vaivannäöllä ja yhdellä enterin painalluksella auto päätyi autoliikkeiden nähtäville ympäri Suomen.

Olli oli asettanut tavoitehinnakseen 17 000 euroa. Ensimmäinen tarjous, 16 000 euroa, tuli jo muutama minuutti ilmoituksen julkaisemisen jälkeen ja huutokauppa lähti käyntiin. 


Tee ilmainen myynti-ilmoitus >>


Paras hinta löytyi satojen kilometrien päästä, Mikkelistä

AutoVexin huutokauppa kestää vajaa kaksi vuorokautta ja sen seuraaminen on hauskaa. Tarjoukset saattavat houkuttaa tarttumaan niihin jo kesken kisan ja Olli saikin AutoVexiltä yhteydenoton ja muistutuksen odottaa rauhassa loppuun asti, sillä usein paras tarjous heitetään kehiin vasta silloin. Autosta kilpaili viisi autoliikettä ja aivan viime metreillä tulikin korkein, 16 850 euron tarjous. Olli päätti kuitenkin hyväksyä toiseksi korkeimman tarjouksen, 16 800 euroa, koska liike lupasi noutaa auton kotipihasta, mikä säästi Ollilta aikaa ja vaivaa.

Ostajaksi paljastui satojen kilometrien päässä oleva, mikkeliläinen Volkswagen liike, mihin Olli ei olisi tullut ilman AutoVexia autoaan tarjonneeksi. Ostaja soitti Ollille lähes heti tarjouksen hyväksymisen jälkeen, ja auto haettiin kotipihasta vielä samana päivänä. Siinä lomassa ostaja oli myös hoitanut jäännösvelan rahoitusyhtiölle ja maksanut lopun Ollin tilille. Näin AutoVexin laaja ja aktiivinen verkosto osoitti siis testissä voimansa. 

Hinta kohdallaan

Hintaa Olli piti niin hyvänä, että parempaa olisi tuskin itse myymällä saanut, vastaavien autojen myyntihinnat liikkeissä liikkuivat 18 000 –19 000 eurossa ja liikkeeseen myydessä on aina otettava huomioon autokauppojen tarvitsema kate. Jos autoa olisi lähtenyt myymään itse yksityiselle, olisi aikaa palanut koeajojen järjestämiseen ja auton puunaukseen, eikä kiireisenä perheenisänä Olli halunnut laittaa tähän aikaa. Etenkin korona-aikana korostui myös se, ettei autoa tarvinnut esitellä monille eri ihmisille. Ollin perheessä Golfin tilalle oltiin hankkimassa pienempää autoa muuttuneen käyttötarpeen takia. Olli järkeili, että jos autoa olisi tarjonnut liikkeeseen vaihdossa, neuvottelutilanne olisi ollut kehnonpuoleinen, koska autoliikkeet eivät mielellään maksa välirahaa takaisin päin edullisempaan autoon vaihtaessa. Suora kauppa on se joka kannattaa, Olli toteaa. 

AutoVexin toimivuus perustuu autoliikkeiden aktiivisuuteen

AutoVexin toimivuus perustuu siihen, että palvelusta hyötyvät myös autoliikkeet, jotka käyttävät sitä ostokanavana aktiivisesti. Autoliikkeillä on jatkuva tarve saada autoja valikoimiinsa ja AutoVex palvelun nykyaikaisten työkalujen ja käyttöliittymän avulla heidän ostotoiminta helpottuu ja tehostuu. Liikkeiden tarpeet, painotukset ja valikoimat ovat erilaisia, ja siksi juuri tällainen palvelu auttaa myyjää löytämään oikean ostajan ja ostajaa löytämään tarvitsemiaan autoja. AutoVexille myyntiin laitettava auto ei ole vain auto, josta joku haluaa luopua, vaan auto, jonka joku liike jossain päin Suomea haluaa valikoimiinsa.

Alkuperäinen ja kattavampi juttu löytyy Tuulilasin Käytetyt & Klassikot-numerosta, joka löytyy lehtipisteistä koko kesän ajan.


Tee ilmainen myynti-ilmoitus >>


Mikä AutoVex on?

Olemme Suomen suurin autoliikkeiden kilpailutuspalvelu ja mahdollistamme käytetyn auton myynnin nopeasti ja vaivattomasti eniten tarjoavalle autoliikkeelle. Tee myynti-ilmoitus muutamassa minuutissa ja seuraa kun autoliikkeet ympäri Suomen kilpailevat autostasi huutokaupassa. Tämän jälkeen voit hyväksyä haluamasi tarjouksen tai jatkaa neuvotteluja korkeimman tarjoajan kanssa. Auton myynti kauttamme on sinulle ilmaista!
 

Tee ilmainen myynti-ilmoitus >>


Kilpailuttaminen kannattaa

Kun tarjoat autoasi yhdelle autoliikkeelle, olet yhden tarjouksen varassa. Kun tarjoat autoasi useammalle liikkeelle, pääset jo kilpailuttamisen makuun, mutta täytät samankaltaiset lomakkeet moneen kertaan, neuvottelet erikseen usean liikkeen kanssa ja kulutat aikaa päällekkäiseen työhön. Lopuksi pystyt siltikin hankkimaan vain hyvin rajallisen määrän tarjouksia, ja luultavasti vain lähialueesi liikkeistä. Tärkeimpänä, koska autoliikkeet eivät kilpaile toisiansa vastaan avoimesti, eivätkä tarkalleen tiedä mitä muut ovat autosta tarjonneet, ei aktiivista hintakilpailua synny, jolloin hintakaan ei nouse kaikkein korkeimmalle. 

Kun laitat autosi myyntiin AutoVexiin, sen näkevät sadat autoliikkeet ympäri Suomen. Huutokaupassa syntyy aktiivinen hintakilpailu jonka ansiosta löytyy liike, jota autosi kiinnostaa eniten ja joka tarjoaa siitä parhaan hinnan. Auton tiedot haetaan automaattisesti Trafista, ja täytät ainoastaan lisätiedot sekä kuvat kertaalleen ja odotat sen jälkeen huutokaupan tuloksia. Auton myynti on kaiken lisäksi kuluttajalle täysin ilmaista.

 

Haluatko lukea lisää? 

Blogistamme löytyy autoilijalle tietoa ja vinkkejä vaikka kuinka. Siirry tästä selaamaan aiheita:

SELAA BLOGIA >>