Mitä eroa on vaihtotarjouksella ja ostotarjouksella?

Auton myynti
Mitä eroa on vaihtotarjouksella ja ostotarjouksella?

Mitä eroa vaihto- ja ostotarjouksella on?

Autoliikkeen antama vaihtotarjous ja ostotarjous eroavat merkittävästi toisistaan. Autokaupoilla ollessa tärkeää on keskittyä välirahan suuruuteen. Väliraha saadaan uuden auton hinnan ja vaihtohyvityksen erotuksena, ja välirahan oikein laskeminen auttaa kannattavimman kaupan selvittämisessä.

Ostotarjous

Ostotarjous tarkoittaa autoliikkeen antamaa tarjousta autostasi ilman vaihtoautoa. Ostotarjous on tiivistettynä auton arvo autoliikkeeseen myytynä.

Vaihtotarjous

Vaihtotarjous tarkoittaa vanhan autosi hyvityksen ja uuden korvaavan auton kokonaisuutta. Vaihtotarjouksessa autoliike saattaa hyvittää vanhasta autostasi “enemmän” mutta samalla uuden auton myyntihinnasta pidetään tiukasti kiinni.

Konkreettisia esimerkkejä vaihto- ja ostotarjouksen eroista:

1. Vaihtotarjous

Autosi vaihdetaan autoliikkeelle A ja vaihdossa saat heiltä uuden auton:

Vaihtohyvitys autostasi: 9000€
Ostamasi auton hinta: 15000€
Väliraha: 6000€

2. Ostotarjous

Myyt autosi eniten tarjonneelle autoliikkeelle ja ostat auton toisesta autoliikkeestä:

Suoralla ostotarjouksella saat autostasi: 8650€

Saat neuvoteltua uuden auton hinnaksi 14000€

Väliraha: 5350€

Vaikka autostasi saama myyntihinta on alhaisempi tapauksessa 2, on väliraha tässä tapauksessa edullisempi uuden auton edullisemmasta hinnasta johtuen.

Jos siis olet vaihtamassa autoa ja olet jo löytänyt kiinnostavan yksilön, kannattaa siitä pyytää tarjous vaihtoautolla ja ilman.

Samaan aikaan kannattaa kilpailuttaa vanhan autosi myyntihinta pyytämällä tarjousta eri autoliikkeistä. Tämän jälkeen voit vertailla tarjouksia keskenään, ja valita sen, missä väliraha on pienin.

Ostotarjouksia kaikilta kiinnostuneilta autoliikkeiltä saat, kun jätät autostasi tarjouspyynnön AutoVexin kautta. Myynti-ilmoituksen täyttö AutoVexin sivuilla on helppoa - se ei vie sinulta montaa minuuttia enempää! Tsekkaa tästä parhaat vinkit hyvän myynti-ilmoituksen tekoon.