Keskity välirahaan - se kannattaa

27.2.2020

Näin onnistut autokaupoilla

Auton vaihtaja keskittyy usein tuijottamaan vanhasta autosta tarjottavaa hyvityshintaa uuden auton ostamiseen vaadittavan välirahan sijaan. Tämä on yleinen virhe joka johtaa siihen että moni maksaa auton vaihdosta liikaa.

Kaksi vaihtoehtoa autoliikkeelle myydessä
  • Auto annetaan vaihdossa autoliikkeelle josta uusi auto ostetaan
  • Auto myydään suoralla kaupalla eri autoliikkeelle kuin mistä uusi auto ostetaan

Valintaa tehtäessä on tärkeä tietää, ettei autoliikkeen antamaa vaihtotarjousta ja suoraostotarjousta voi verrata keskenään. Tärkeintä on kiinnittää huomiota välirahaan, eli uuden auton hinnan ja vanhasta autosta saadun hyvityksen erotukseen. Juurtunut käsitys vaikuttaa olevan, että omasta autosta saa paremman hinnan antamalla sen vaihdossa. Tämä saattaa pitää paperilla paikkansa, mutta se ei välttämättä tarkoita että teet parhaat kaupat. Avaamme asiaa enemmän alla.⬇️ 


Jos olet jo löytänyt seuraavan autosi ja haluat myydä vanhan auton vex, aloita tästä:

Myy autosi >>


Moni maksaa auton vaihdosta liikaa

Epäselvyys vaihtotarjouksen, suoraostotarjouksen ja välirahan merkityksestä näkyy AutoVex.fi-palvelussa päivittäin.

Kuluttajat hylkäävät saamiaan suoraostotarjouksia, koska ovat saaneet “paremman” vaihtotarjouksen uutta autoa myyvältä autoliikkeeltä. Tämä on valitettavaa, koska moni saattaa tehdä auton vaihdon itselleen kalliimmaksi. 

Antaessasi autosi vaihdossa siitä hyvitetään usein suoraostoa enemmän, mutta samalla uudesta autosta ei anneta alennusta lähes ollenkaan. Ostaessasi auton ilman vaihtoautoa, myyt ensin vanhan autosi eri autoliikkeelle suoralla kaupalla ja saat siitä luultavasti vähän vähemmän rahaa, mutta vastaavasti suurella todennäköisyydellä uudesta autosta käteisalennuksen.

 

Kumpi siis kannattaa: autokauppa vaihtoautolla vai ilman? 

Auton myyminen ja vaihtaminen on aina tapauskohtaista, joten mitään ehdotonta reseptiä parhaan kaupan tekemiseen ei ole. Parhaaseen lopputulokseen pääsee kun kartoittaa vaihtoehdot huolella ja keskittyy välirahan suuruteen.

Kun mielekäs auto löytyy, kannattaa siitä pyytää tarjous sekä vaihtoautolla että ilman. Tämän jälkeen omasta autosta kannattaa pyytää suoraostotarjouksia usealta autoliikkeeltä jonka jälkeen välirahan vertaaminen on helppoa.

 

Näin vertaat tarjouksia ja lasket välirahan

Vaihtotarjous. Annat autosi vaihdossa autoliikkeelle A ja ostat sieltä uuden auton:

Hyvityshinta autostasi: 9.000 €

Uuden auton myyntihinta: 15.000 €

Väliraha: 6.000 €

 

Suorakauppa. Myyt autosi autoliikkeelle A ja ostat auton autoliikkeeltä B:

Suoraostotarjous autostasi: 8.500 € (500€ alhaisempi kuin vaihtotarjouksessa)

Uuden auton myyntihinta: 14.000 € (Saat 1000 €:n käteisalennuksen)

Väliraha: 5.500 €

 

Lopputulos

Tässä tapauksessa auto kannattaa myydä autoliikkeelle B suoralla kaupalla, vaikka hyvityshinta onkin alhaisempi. Käteisalennus uudesta autosta laskee tarvittavan välirahan 1000 euroa pienemmäksi kuin antaessasi auton vaihdossa autoliikkeelle. 


Tee myynti-ilmoitus >>

Mikä AutoVex on?

Olemme Suomen suurin autoliikkeiden kilpailutuspalvelu ja mahdollistamme käytetyn auton myynnin nopeasti ja vaivattomasti eniten tarjoavalle autoliikkeelle. Tee myynti-ilmoitus muutamassa minuutissa ja seuraa kun autoliikkeet ympäri Suomen kilpailevat autostasi huutokaupassa. Tämän jälkeen voit hyväksyä haluamasi tarjouksen tai jatkaa neuvotteluja korkeimman tarjoajan kanssa. Auton myynti kauttamme on sinulle ilmaista!

Lue lisää ja tee myynti-ilmoitus >>


 

 

 

 

Haluatko lukea lisää? 

Blogistamme löytyy autoilijalle tietoa ja vinkkejä vaikka kuinka. Siirry tästä selaamaan aiheita:

SELAA BLOGIA >>