Keskity välirahaan - se kannattaa

Auton myynti
Keskity välirahaan - se kannattaa

Moni maksaa auton vaihdosta liikaa

Autonvaihtaja keskittyy usein vanhasta autosta tarjottavaan hyvityshintaan auton vaihdossa syntyvän välirahan sijaan. Tämä on yleinen virhe, joka johtaa siihen, että moni maksaa auton vaihdosta liikaa.

Ihmisten epätietoisuus vaihtotarjouksen, suoraostotarjouksen ja välirahan merkityksestä näkyy AutoVexin käyttäjien toiminnassa päivittäin: kuluttajat hylkäävät saamiaan suoraostotarjouksia, koska ovat saaneet “paremman” vaihtotarjouksen uutta autoa myyvältä autoliikkeeltä. Tämä on valitettavaa, koska moni saattaa tällöin tehdä auton vaihdon itselleen kalliimmaksi.

Kun auto luovutetaan autoliikkeelle vaihdossa, vanhasta autosta hyvitetään usein hieman suoraostoa enemmän – mutta samalla uudesta autosta ei anneta alennusta lähes ollenkaan.

Ostaessasi auton ilman vaihtoautoa, myyt ensin vanhan autosi eri autoliikkeelle suoralla kaupalla. Vaikka saisit tällä tavalla vanhasta autostasi vähän vähemmän rahaa, tulet suurella todennäköisyydellä saamaan uudesta autosta tuntuvamman käteisalennuksen, kun sinulla ei ole vaihtoautoa.

Näin onnistut autokaupoilla

Kun auto myydään autoliikkeelle, myyjällä on kaksi vaihtoehtoa:

1. Auto annetaan vaihdossa autoliikkeelle, josta uusi auto ostetaan.

Tai

2. Auto myydään suoralla kaupalla eri autoliikkeelle kuin mistä uusi auto ostetaan.

Valintaa tehtäessä on tärkeää huomioida, että autoliikkeen antamaa vaihtotarjousta ja suoraostotarjousta ei voi verrata keskenään

Tärkeintä on kiinnittää huomiota välirahaan, eli siihen summaan, jonka maksat auton vaihdosta. Tämä summa on uuden auton hinnan ja vanhasta autosta saadun hyvityksen erotus.

Esimerkki 1. Vaihtokauppa

Annat autosi vaihdossa autoliikkeelle A ja ostat heiltä uuden auton.

Vaihtotarjous autostasi: 9000 €

Uuden auton hinta: 15 000 €

Väliraha, jonka maksat auton vaihdosta: 6000 €

Esimerkki 2. Suora kauppa

Myyt autosi autoliikkeelle A esimerkiksi AutoVexin kautta, ja ostat uuden auton liikkeestä B.

Suoraostotarjous autostasi: 8750 € (250 € alhaisempi kuin vaihtotarjous)

Uuden auton myyntihinta: 14 000 € (Saat 1000 €:n käteisalennuksen ilman vaihtoautoa)

Väliraha, jonka maksat auton vaihdosta: 5250 €

Esimerkkitapauksessa 2 auton vaihto tulee kokonaisuudessaan halvemmaksi. Auton vaihtaja säästää 750 euroa, kun välirahaa verrataan.

Tässä esimerkissä auto kannattaisi siis myydä autoliikkeelle A esimerkiksi AutoVexin kautta ja ostaa uusi auto muualta – siitäkin huolimatta, että hyvityshinta vanhasta autosta on alhaisempi. 1000 euron käteisalennus uuden auton hinnasta laskee välirahan alhaisemmaksi kuin esimerkissä 1. 

Näin onnistut:

  • Pyydä kiinnostavasta autosta tarjous ensin ilman vaihtoautoa.

  • Uuden ostettavan auton hinta saattaa vaihdella vaihtokaupan ja suoran kaupan välillä. Jos uusi auto ostetaan ilman vaihtoautoa, auton hinnasta saa usein alennusta. 

  • Kilpailuta vaihtoon menevän autosi hinta. On tärkeää, että saat tarjouksen useilta eri liikkeiltä saadaksesi parhaan mahdollisen hinnan autostasi. Näin pääset vertailemaan välirahaa vaihtokaupan ja suoran kaupan välillä.

  • Huomioi, että auton kate on usein euroissa mitattuna suurempi, mitä kalliimpi auto on kyseessä. Mitä kalliimpaa autoa olet ostamassa, sitä suuremman alennuksen voit saada suoralla kaupalla.

Kumpi siis kannattaa: autokauppa vaihtoautolla vai ilman?

Auton myyminen ja vaihtaminen on aina tapauskohtaista, joten mitään ehdotonta ohjenuoraa parhaan autokaupan syntymiseen ei ole.

Parhaaseen lopputulokseen pääsee, kun kartoittaa olemassa olevat vaihtoehdot huolellisesti, ja keskittyy laskemaan välirahan määrän.

Lue lisää: Miten autoliike hinnoittelee autosi?

Mikä AutoVex on?

Olemme Suomen suurin autoliikkeiden kilpailutuspalvelu ja mahdollistamme käytetyn auton myynnin nopeasti ja vaivattomasti eniten tarjoavalle autoliikkeelle.

Tarjouskilpailun jälkeen voit hyväksyä haluamasi tarjouksen tai tehdä vastatarjouksen korkeimmalle tarjoajalle.

Auton myynti kauttamme on sinulle ilmaista!

Jätä ilmainen tarjouspyyntö