Käytettyjen autojen välitysbisneksessä on tapahtunut selkeä muutos

Mediassa
Käytettyjen autojen välitysbisneksessä on tapahtunut selkeä muutos

Ilta-Sanomat: Käytettyjen autojen välitysbisneksessä on tapahtunut selkeä muutos

KULUTTAJILTA autoliikkeille kuukausittain yhteensä satoja autoja välittävä AutoVex on Suomen suurin autoliikkeiden kilpailutuspalvelu, jonka kautta autoliikkeille myydään tänä vuonna autoja jo arviolta 60 miljoonan euron edestä.

Nyt palvelu on avannut tuoreimpia tilastojaan, joiden mukaan autoliikkeille välittyneistä yksityisautoista 63,2 prosenttia on nyt bensiinikäyttöisiä ja 27,2 % dieselkäyttöisiä.

Kiintoisin muutos on kuitenkin tapahtunut välitetyissä hybrideissä, joiden määrä on vuoden aikana yli tuplaantunut, kaikkiaan 8,8 prosenttiin kaikista palvelun kautta välitetyistä ajoneuvoista.

– Hybridiautojen myynnin voimakas kasvu viime vuosina alkaa nyt selvästi näkymään käytettyjen autojen markkinalla. Myyntitilastoja tarkastellessa selviää, että hybridit ottavat nyt selkeää jalansijaa bensiini- ja dieselautoilta ja herättävät myös autoliikkeissä keskimääräistä enemmän kiinnostusta, toteaa AutoVexin asiakaspalvelusta vastaava Niko Mättö tiedotteessa.

Uusien sähköautojen myynnissä parhaillaan näkyvä voimakas kasvukäyrä ei sen sijaan näy käytettyjen autojen markkinoilla – ainakaan vielä. AutoVexin välittämistä autoista sähkökäyttöisiä on nimittäin toistaiseksi ainoastaan 0,5 prosenttia, joskin Mättö ennakoi sähköautojen osuuden kasvavan tulevina vuosina merkittävästi.

Kaikkiaan käytettyjen autojen kauppa käy erittäin vilkkaana, ja AutoVexin näkemyksen mukaan joistakin vaihtoautoista on markkinoilla jopa pulaa. Mätön ja Lakaniemen mukaan autoliikkeet suorastaan hamstraavat varsinkin tiettyjä tuttuja suosikkeja, mikä näkyy niin merkkitilastossa kuin automallikohtaisissakin luvuissa.

Lue Ilta-Sanomien koko artikkeli tästä: https://www.is.fi/autot/art-2000008135621.html.