Ruotsin kruunu heikentynyt – kannattaako auton tuonti Ruotsista?

Auton osto
Ruotsin kruunu heikentynyt – kannattaako auton tuonti Ruotsista?

Kannattaako auto ostaa Ruotsista nyt? 

Ruotsin kruunun kurssi on heikentynyt huomattavasti kuluneen kevään ja kesän aikana.

Tämän seurauksena suomalaisten kuluttajien on suotuisaa tehdä ostoksensa Ruotsissa, sillä euro on vahvempi kruunuun nähden. 

Sama ohjenuora Ruotsin kruunun kurssin heikkenemisestä pätee myös autokauppaan – nyt on oiva sauma ostaa auto Ruotsista Suomeen. 

Jo valmiiksi edulliset Ruotsista tuodut autot tulevat suomalaisille ostajille entistäkin halvemmiksi.

Esimerkiksi 300 000 kruunun arvoisen auton on vuosi sitten (1.7.2022)  saanut 29 829 eurolla, kun taas heinäkuun alussa (3.7.2023) vastaava summa oli vain 27 915 euroa. Ero vuoden takaiseen on lähes 2000 euroa! (Forex.fi)

Miksi auton tuonti Ruotsista kannattaa?

Ruotsista tuoduissa käytetyissä autoissa vaihtoehtoja löytyy niin autoissa kuin niiden erilaisissa ominaisuuksissa

Ruotsin käytettyjen autojen markkina on huomattavasti laajempi, jopa kaksinkertainen, Suomen markkinaan nähden.

Ruotsissa yleisesti käytettyjä markkinapaikkoja käytetyille autoille ovat nettisivut Blocket ja Bytbil. Lue täältä tarkemmin Ruotsin käytettyjen autojen markkinapaikoista.

Lisäksi, Ruotsin käytettyjen autojen markkinoille tyypillistä on paremmin varustellut autot. 

Tutustu auton huoltotietoihin ennen ostopäätöstä 

On tärkeää tarkastaa auton tiedot huolellisesti etukäteen ennen ostopäätöksen tekemistä. Muista myös tarkistaa sopimuksen tiedot ja tehdä autokaupat kirjallisesti. 

Ruotsalaisten autojen tiedot ovat löydettävissä joko osoitteessa carfax.se tai Ruotsin Trafin eli Transportstyrelsen sivuilta. Tarkista täältä oleelliset tiedot, kuten auton kilometrit ja sen tuontimaa. 

Muista myös, että auton myyjä on velvoitettu toimittamaan huoltokirjan tiedot (sähköinen huoltokirja tai paperinen huoltokirja) sekä ilmoittamaan tarvittavat tiedot kaupasta Transportstyrelsenille. 

Auton tuonti Ruotsista Suomeen 

Ruotsissa rekisteröidyt autot voidaan tuoda ja rekisteröidä Suomessa suhteellisen helposti ilman tullimaksuja tai muita rajoituksia.

Muutama asia on kuitenkin hyvä tarkistaa ennen auton tuontia Suomeen. 

Tarkista Suomen tullin ja veroviranomaisten vaatimukset ja varmista, että sinulla on tarvittavat asiakirjat, kuten rekisteröintitodistus, tekninen katsastusraportti ja mahdolliset tuontiverotodistukset (ml. autovero). 

Lue tarkemmat ohjeet liittyen käytetyn auton tuontiin Ruotsista 

Ruotsista ostetun auton myynti Suomessa

Ruotsista tuotu auto on helppo myydä Suomessa, kunhan auto on rekisteröity Suomen liikennerekisteriin.

Varmista myös, että sinulla on auton myyntiin tarvittavat asiakirjat, kuten auton rekisteröintitodistus, huoltokirja ja tekninen katsastustodistus tallella. 

Lue lisää vinkkejä auton myyntiin.

AutoVexin kautta voit myydä autosi nopeasti, vaivattomasti ja parhaaseen mahdolliseen hintaan tilanteessa kuin tilanteessa!