Kesän katsaus käytettyjen autojen markkinoihin

Auton myynti
Kesän katsaus käytettyjen autojen markkinoihin

Käytettyjen autojen markkinoihin vaikuttaa monet asiat, kuten uusien autojen markkinatilanne, ja niinkin yksinkertainen asia kuin vuodenaika.

Kokosimme katsauksen siitä, miltä käytettyjen autojen markkinat näyttävät kesällä 2022!

Uusien autojen markkinatilanne


Vuosien 2020-2022 aikana uusien autojen kauppa on hidastunut huomattavasti myös talousriippumattomista syistä.

Pula uusista autoista komponenttipulan siivittämänä on vaikuttanut uusien autojen markkinaan, eikä muutosta ole näkyvissä ainakaan seuraavien kuukausien aikana.

Käytettyjen autojen markkinatilanne

Käytettyjen autojen markkinat ovat kuitenkin huomattavasti stabiilimmat, joten käytettyjä autoja myydään sekä ostetaan myös markkinatilanteen ollessa heikommassa jamassa, kertoo Autoalan tiedotuskeskus.

Tästä on nähtävillä hyvänä esimerkkinä käytettyjen autojen vilkkaat markkinat parilta viime vuodelta, vaikka pandemia sekä epävakaa maailmantilanne ovat lyöneet kapuloita rattaisiin maailman taloudessa.

Käytettyjen autojen markkinoissa onkin siis erittäin suotuisat kasvunäkymät yhä jatkossa.

Miltä kesä 2022 näyttää?

Jos katsotaan käytettyjen autojen markkinoita kesällä 2022, voidaan todeta erityisesti käytettyjen sähköautojen kysynnän olevan kovassa nosteessa.

Sähköautojen osuus AutoVexin kautta myydyistä autoista kasvaa tasaisesti. Sähköautot menevät kuin kuumille kiville, ja polttoainehintojen nousu on vauhdittanut kysyntää entisestään.

Myös hybridi- ja bensiiniautojen markkina käy vilkkaana. Tällä hetkellä käytettyjen autojen myyjät ovat suotuisassa asemassa uusien autojen pitkien toimitusaikojen takia.

Kesäaika voidaan mieltää etenkin auton ostamisen kannalta vilkkaaksi ajaksi, kun taas syksyä kohden autojen myynti lisääntyy, kertoo autoalan lehti tuulilasi.net julkaisussaan.

Miten markkinatilanne vaikuttaa minuun?

Nyt onkin myyjän markkinat, kun ostajia on enemmän kuin tarjoajia, ja käytettyjen autojen markkinat käyvät kuumina.

Käytetyn auton ostajalle tämä tarkoittaa käytettyjen autojen hintojen nousua, mutta mistään dramaattisesti noususta ei kuitenkaan ole kyse, selviää autoalan tiedotuskeskuksen tilastoista.

Ostajan näkökulmasta positiivisena asiana voidaan nähdä se, että vilkastuneen käytettyjen autojen markkinoiden myötä valikoimaa on monipuolisemmin tarjolla. Jokaiselle ostajalle löytyy siis varmasti mieleinen menopeli.