Usein kysyttyjä kysymyksiä

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Yleisimmät kysymykset

Miksi myydä AutoVexin kautta?

Vaivattomuus ja nopeus: AutoVexin kautta tavoitat autoliikkeet ympäri Suomen tekemällä vain yhden tarjouspyynnön. Kahden päivän huutokaupan päätyttyä voit helposti valita mielestäsi parhaan tarjouksen profiilissasi.

Hinta: Kilpailutamme autoliikkeet puolestasi, jolloin sinulla on mahdollisuus saada autostasi markkinoiden paras hinta. Autoliikkeet kilpailevat toisiansa vastaan avoimessa huutokaupassa.

Luotettavuus: Luotettava yritys ostaa autosi ja kaupat sujuvat huolettomasti ja nopeasti. Autoliike hoitaa byrokratian puolestasi ja saat rahat tilillesi nopeasti.

Sitoudunko myymään autoni?

Et sitoudu. Huutokaupan päätyttyä voit myös aloittaa neuvottelut korkeimman tarjoajan kanssa tai hylätä tarjoukset. Suosittelemme aina neuvottelemaan, mikäli et ole tyytyväinen tarjouksiin. Jätä tarjouspyyntö ainoastaan, jos olet valmis luopumaan autostasi kahden viikon sisällä.

Onko AutoVex ilmainen palvelu?

Kyllä, palvelu on kuluttajille täysin ilmainen. AutoVexin liiketoimintamalli perustuu autoliikkeiden maksamaan välityspalkkioon toteutuneista kaupoista, joka on keskimäärin 230€ ja halvimmillaan 100€.

Mitkä autoliikkeet käyttävät AutoVexiä?

AutoVexin palvelua käyttävät kaikki suurimmat autoliikeketjut, sekä sadat keskisuuret ja pienet autoliikkeet ympäri Suomen, jotka olemme hyväksyneet palvelun käyttäjiksi. Olemme Suomen ensimmäinen ja suurin autoliikkeiden kilpailutuspalvelu!

Voinko tehdä ilmoituksen uudelleen?

Kyllä vain! Tarvittaessa voimme myös julkaista vanhan ilmoituksen puolestasi ja tehdä siihen tarvittavat muutokset. Voit olla meihin yhteydessä tiimi@autovex.fi

Voiko yritys myydä auton?

Ehdottomasti, kunhan yrityksen toimialana ei ole autoliike.

Myynti-ilmoituksen tekeminen

Myynti-ilmoituksen tekeminen ei onnistu?

Satunnaisten teknisten haasteiden ilmaantuessa suosittelemme kokeilemaan seuraavia asioita: Kokeile toista selainta. Googlen Chrome-selain on koettu parhaiten toimivaksi, ainakin AutoVexin käytössä. Kokeile yksityisselailua eli ns. Incognitoa. Joskus evästeet sekoittavat järjestelmää mutta tätä kautta ongelman saa useimmiten ohitettua. Jos et vieläkään pääse etenemään niin ota meihin suoraan yhteyttä tiimi@autovex.fi niin autamme sinua.

Kuvien tallentaminen tai lisääminen ei onnistu?

Ilmoituksen julkaiseminen vaatii vähintään kuusi kuvaa, joten varmistathan, että olet ottanut tarvittavan määrän kuvia autostasi. Mikäli kuvien lisääminen ei tästäkään huolimatta onnistu, ole meihin yhteydessä tiimi@autovex.fi.

Millaiset kuvat otan autostani?

Hyvät kuvat tunnistaa seuraavista seikoista:

1. Auto näkyy kuvissa kokonaisuudessaan, niin ulkoa kuin sisältä. Ota siis kuvat auton joka kulmasta siten, että etu- ja takapuskuri, sekä molemmat sivut näkyvät kunnolla. Sisäkuvissa kannattaa kuvata auton keskikonsoli sekä etu- ja takapenkit.

2. Auton huoltotiedot on kuvattu ilmoitukseen täsmällisesti. Kuvaa huoltokirjan kaikki merkinnät. Jos huoltokirja on sähköinen, kuvaa kaikki tulostetut dokumentit tai dokumentti, jossa on eriteltynä huollon päivämäärä ja ajomäärä.

3. Auton vaurioista on tarkat, läheltä otetut kuvat, eikä virheitä yritetä peitellä.

Katso esimerkkikuvat ja lue lisää blogistamme "Auton myyntikuvat - näihin seikkoihin ostajat kiinnittävät huomiota"

Katso videosta, kuinka kätevää myynti-ilmoituksen lisääminen AutoVex-palveluun on!

Ennen huutokauppaa

Olen vaihtamassa autoa, voinko käyttää palvelua?

Ehdottomasti! Usein teet paremmat kaupat myymällä ensin vanhan autosi pois ja sen jälkeen ostamalla auton ns. käteiskaupalla. Autoliikkeet antavat useimmiten reilun käteisalennuksen, kun ostat auton ilman vaihtoautoa. Lue aiheesta enemmän blogistamme: Keskity välirahaan - se kannattaa.

Haittaako auton loppuvelka auton myyntiä?

Ei ollenkaan! Autoliike maksaa loppuvelan kokonaisuudessaan rahoitusyhtiölle ja mikäli velka ylittää auton arvon, veloittaa liike ylijäävän summan auton myyjältä. Lue enemmän tästä.

Autossani on vikoja, voinko silti myydä sen?

Kyllä voit. Tärkeintä tässä on kertoa niistä rehellisesti ja lisätä kuvat kolhuista.

Kuinka vanhoja autoja palvelussa voi myydä?

AutoVex-palveluun voi lisätä kaikki alle 250tkm ajetut autot. Palvelussa ei ole mukana autoliikkeitä, jotka ostavat tätä enemmän ajettuja autoja. Tällä hetkellä suurin kiinnostus kohdistuu alle 10 vuotta vanhoihin ja alle 150tkm ajettuihin autoihin.

Miten tiedän autoni arvon?

Kun jätät tarjouspyynnön, saat arvion autosi käyvästä hinnasta - ilmaiseksi! Hintalaskuri hyödyntää historiatietoja Suomessa myydyistä, samankaltaisista autoista ja ajantasaista markkinadataa arvon määrittämiseksi. Ota kuitenkin huomioon, että kyseessä on arvio joka ei välttämättä ota huomioon kaikkia mahdollisia lisävarusteita tai auton kuntoa. Oikea markkinahinta saattaa siis olla yli tai alle arvion. (Vain Suomi-autot). Mikäli et saa hinta-arviota, vastaavasta autosta ei välttämättä ole tarpeeksi otantaa hinnan määrittämiseksi. Lue miten autoliike hinnoittelee autosi tästä.

Voinko myydä autoa samanaikaisesti muualla?

Emme suosittele tätä. Parhaan tuloksen saat, kun et myy autoasi samanaikaisesti muualla. Mitä useampi autoliike tekee tarjouksen avoimessa huutokaupassa, sitä korkeammalle hinta nousee. Palveluamme käyttävät sadat autoliikkeet ympäri Suomen, mukaan lukien kaikki alan tunnetuimmat toimijat.

Miten saan autoliikkeet kiinnostumaan autostani?

Laittamalla realistisen pyyntihinnan, hyvät kuvat ja tarkat lisätiedot. Mikäli pyyntihinta ylittää reilusti autoliikkeen näkemyksen auton ostohinnasta, saattavat he jättää tarjouksen tekemättä. Parhaaseen lopputulokseen päästään, kun pyyntihinta asetetaan siihen hintaan millä olet valmis myymään autosi, koska useampi autoliike osallistuu tarjouskilpailuun. Hinta nousee jokaisesta tarjouksesta.

Jokainen auto on yksilö. Jos autoliikkeet eivät saa myynti-ilmoituksesta tarkkaa kuvaa auton kunnosta ja huoltohistoriasta, eivät he välttämättä pysty laskemaan tarjousta autostasi. Ota meihin yhteyttä jos tarvitset apua. Saat meidät kiinni osoitteesta tiimi@autovex.fi tai chatista.

Huutokaupan aikana

Näenkö tarjoukset huutokaupan aikana?

Tarjousten ja tarjoajien määrää voit seurata huutokaupan aikana. Hinnat näet huutokaupan jälkeen.

Kuinka nopeasti saan autoni myytyä?

Nopeimmillaan auton myynti tapahtuu alle 2 päivässä. Ilmoitus on voimassa 10 työtuntia (ark 9-17 välistä aikaa) ensimmäisestä tarjouksesta tai ilmoituksen sulkeutumiseen saakka. Pidämme sinut ajan tasalla huutokaupan kulusta!

Miksi voin saada parhaan hinnan AutoVexin kautta?

Kilpailuttamalla autoliikkeet saat hyvin todennäköisesti paremman hinnan kuin pyytämällä tarjoukset yksitellen eri autoliikkeeiltä. AutoVexissä autoliikkeet kilpailevat toisiaan vastaan huutokaupassa.

Huutokaupan jälkeen

Mitä jos en ole tyytyväinen tarjouksiin?

Myyntivelvoitetta palvelun käytössä ei ole. Suosittelemme aina kuitenkin neuvottelemaan korkeimman tarjoajan kanssa ennen tarjouksen hylkäämistä. Neuvotteluiden kautta päästään usein kauppoihin!

Voinko neuvotella toiseksi korkeimman tarjoajan kanssa?

Neuvottelut on mahdollista käydä vain korkeimman tarjoajan kanssa. Mikäli siis hylkäät korkeimman tarjouksen, eivät neuvottelut siirry toiseksi korkeimmalle.

Autoliike ei reagoi vastatarjoukseeni?

Autoliikkeet reagoivat vastatarjoukseesi keskimäärin arkivuorokauden kuluessa. Neuvotteluissa aika ei voi loppua kesken autoliikkeen vastausta odotellessa. Tarvittaessa voit olla yhteydessä osoitteeseen tiimi@autovex.fi.

Hyväksymisen jälkeen

Milloin autoliike on minuun yhteydessä?

Autoliike on teihin yhteydessä noin kahden arkipäivän kuluttua hyväksymisestä. Mikäli näin ei tapahdu, voitte olla meihin yhteydessä osoitteeseen tiimi@autovex.fi. Huomioithan, että viikonloppuisin ostajat eivät pääsääntöisesti ole töissä, jolloin yhteydenotto voi joissain tapauksissa venyä seuraavan viikon puolelle!

Miten auton luovutus tapahtuu?

Hyväksymisen jälkeen autoliike on teihin yhteydessä ja pääsette sopimaan luovutus aikataulusta sekä käytännön kaupan asioista tarkemmin. Ilmoitusta tehdessä olette saaneet valita toimitus etäisyyden, mutta joissakin tapauksissa autoliikkeellä on myös mahdollista noutaa auto vaikka kotipihaltasi! Tämä ilmenee autoliikkeen tekemän tarjouksen vierestä.

Minulla on rahoitusta jäljellä autostani, miten toimin?

Autoliike lunastaa loppuvelan kokonaisuudessaan kauppojen yhteydessä. Mikäli velkaa on enemmän kuin tarjottu summa, on ylimenevä osuus maksettava autoliikkeelle. Tarjouksen ylittäessä loppuvelan suuruuden, maksaa autoliike erotuksen suoraan pankkitilillenne!

Voiko autoliike perua kaupat?

Jos ilmenee, että autossa on isoja piileviä vikoja tai muuta vastaavaa mistä ei ole ilmoitettu ilmoituksessa, autoliike voi perua kaupat. Tämä kuitenkin tapahtuu erittäin harvoin (jos tiedossa olevia selkeitä virheitä autosta on jätetty kertomatta). Jos näin pääsee käymään, meidän tiimimme on sinuun sekä autoliikkeeseen yhteydessä ja auttaa sinua saamaan haluamasi kaupat tehtyä toisen autoliikkeen kanssa.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota meihin yhteyttä osoitteessa tiimi@autovex.fi tai puhelimitse +358 45 104 6797 arkisin 10-16.

Oletko myymässä autoasi?

Kilpailuta autoliikkeet