Usein kysyttyä

Miksi myydä AutoVexin kautta?

Vaivattomuus ja nopeus: AutoVexin kautta tavoitat autoliikkeet ympäri Suomen tekemällä vain yhden tarjouspyynnön. Kahden päivän huutokaupan päätyttyä voit helposti valita mielestäsi parhaan tarjouksen profiilissasi.

Hinta: Kilpailuttamme autoliikkeet puolestasi, jolloin sinulla on mahdollisuus saada autostasi markkinoiden paras hinta. Autoliikkeet kilpailevat toisiansa vastaan avoimessa huutokaupassa.

Luotettavuus: Luotettava yritys ostaa autosi ja kaupat sujuvat huolettomasti ja nopeasti. Autoliike hoitaa byrokratian puolestasi ja saat rahat tilillesi nopeasti.

Sitoudunko myymään autoni?

Et sitoudu. Huutokaupan päätyttyä voit myös aloittaa neuvottelut korkeimman tarjoajan kanssa tai hylätä tarjoukset. Suosittelemme aina neuvottelemaan, mikäli et ole tyytyväinen tarjouksiin. Jätä tarjouspyyntö ainoastaan, jos olet valmis luopumaan autostasi kahden viikon sisällä.

Onko AutoVex ilmainen palvelu?

Kyllä, palvelu on kuluttajille täysin ilmainen. AutoVexin liiketoimintamalli perustuu autoliikkeiden maksamaan välityspalkkioon toteutuneista kaupoista, joka on keskimäärin 200€ ja halvimmillaan 80€.

Kuinka nopeasti saan autoni myytyä?

Nopeimmillaan AutoVexissä myydään autoja alle 2 päivässä. Ilmoitus on voimassa 10 työntuntia (ark. 9-17 välistä aikaa) ensimmäisestä tarjouksesta lähtien tai ilmoituksen sulkeutumiseen saakka.

Miten jätän tarjouspyynnön?

Täytä autosi tiedot lomakkeeseemme ja kerro auton varustetasosta sekä mahdollisista vioista. Lisää vielä kuvat autostasi ja tämän jälkeen voit julkaista ilmoituksen. Saat vahvistuksen sähköpostiisi, kun ilmoituksesi on julkaistu.

Voinko myydä autoa samanaikaisesti muualla?

Emme suosittele tätä. Parhaan tuloksen saat, kun et myy autoasi samanaikaisesti muualla. Mitä useampi autoliike tekee tarjouksen avoimessa huutokaupassa, sitä korkeammalle hinta nousee. Palveluamme käyttävät sadat autoliikkeet ympäri Suomen, mukaan lukien kaikki alan tunnetuimmat toimijat.

Olen vaihtamassa autoa, voinko käyttää palvelua?

Ehdottomasti! Usein teet paremmat kaupat myymällä ensin vanhan autosi pois ja sen jälkeen ostamalla auton ns. käteiskaupalla. Autoliikkeet antavat useimmiten reilun käteisalennuksen, kun ostat auton ilman vaihtoautoa. Lue aiheesta enemmän blogistamme: Keskity välirahaan - se kannattaa.

Voiko tarjoukset hylätä?

Kyllä. Huutokaupan päätyttyä voit profiilissasi hylätä tarjoukset, mutta suosittelemme aina, että käyt neuvottelemassa korkeimman tarjoajan kanssa.

Mitä jos en ole tyytyväinen tarjouksiin?

Huutokaupan päätyttyä voit profiilissasi aloittaa neuvottelut korkeimman tarjoajan kanssa tai hylätä tarjoukset.

Haittaako auton loppuvelka auton myyntiä?

Ei ollenkaan! Autoliike maksaa loppuvelan kokonaisuudessaan rahoitusyhtiölle ja mikäli velka ylittää auton arvon, veloittaa liike ylijäävän summan auton myyjältä. Lue enemmän tästä.

Mitkä autoliikkeet käyttävät AutoVexiä?

AutoVexin palvelua käyttävät kaikki suurimmat autoliikeketjut, sekä sadat keskisuuret ja pienet autoliikkeet ympäri Suomen. Olemme Suomen ensimmäinen ja suurin autoliikkeiden kilpailutuspalvelu.

Miten auton luovutus tapahtuu?

Myyjänä saat itse päättää miltä etäisyydeltä haluat vastaanottaa tarjouksia ja kuinka kauas olet valmis toimittamaan autosi. Jos hyväksyt tarjouksen, autoliike on sinuun puhelimitse yhteydessä ja pääsette sopimaan auton luovutuksesta. Osa liikkeistä noutaa myös auton kotipihaltasi.

Miten tiedän autoni arvon?

Kun jätät tarjouspyynnön, saat arvion autosi käyvästä hinnasta - ilmaiseksi! Hintalaskuri hyödyntää historiatietoja Suomessa myydyistä, samankaltaisista autoista ja ajantasaista markkinadataa arvon määrittämiseksi. Ota kuitenkin huomioon, että kyseessä on arvio joka ei välttämättä ota huomioon kaikkia mahdollisia lisävarusteita tai auton kuntoa. Oikea markkinahinta saattaa siis olla yli tai alle arvion. (Vain Suomi-autot). Lue miten autoliike hinnoittelee autosi tästä.

Kuinka paljon rahaa saan autostani?

Kilpailuttamalla autoliikkeet huutokaupassamme saat hyvin todennäköisesti paremman hinnan kuin pyytämällä tarjoukset yksitellen eri autoliikkeiltä. AutoVexissä autoliikkeet kilpailevat toisiansa vastaan, jonka seurauksena hyvityshinta nousee. Myymällä yksityishenkilölle hinta saattaa olla korkeampi mutta myyntiaika on useimmiten pitkä ja prosessi paljon työläämpi. Autoliikkeelle myyminen on vaivatonta ja varmaa kun ostajana on ammattilainen.

Kuinka vanhoja autoja palvelussa voi myydä?

AutoVex-palveluun voi lisätä kaikki alle 250tkm ajetut autot. Palvelussa ei ole mukana autoliikkeitä, jotka ostavat tätä enemmän ajettuja autoja. Tällä hetkellä suurin kiinnostus kohdistuu alle 10 vuotta vanhoihin ja alle 150tkm ajettuihin autoihin.

Ostaako AutoVex autoni?

Ei osta. AutoVex toimii markkinapaikkana, jossa auton myyjä ja autoliike kohtaavat toisensa ja voivat sopia kaupoista mahdollisimman helpolla ja tehokkaalla tavalla.

Autossani on vikoja, voinko silti myydä sen?

Kyllä voit. Tärkeintä tässä on kertoa niistä rehellisesti ja lisätä kuvat kolhuista.

Tarjouspyynnön jättäminen ei onnistu?

Satunnaisten teknisten haasteiden ilmaantuessa suosittelemme kokeilemaan seuraavia asioita:

  • Kokeile toista selainta. Googlen Chrome-selain on koettu parhaiten toimivaksi, ainakin AutoVexin käytössä.

  • Kokeile yksityisselailua eli ns. Incognitoa. Joskus evästeet sekoittavat järjestelmää mutta tätä kautta ongelman saa useimmiten ohitettua.

Jos et vieläkään pääse etenemään niin ota meihin suoraan yhteyttä tiimi@autovex.fi niin autamme sinua.